Geçtiğimiz günlerde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu hoca tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversiteyle ilgili hedefleri hakkında bilgiler verdi. Göreve geldikleri günden itibaren adalet, ehliyet ve meşveret olmak üzere 3 tane temel esasın kendilerinin yönetim anlayışını oluşturduğuna dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Zorlu, her konuda ellerinden geldiğince adil olmaya çalışacaklarını söyledi. 

Cem Zorlu Hoca, göreve geleli yaklaşık 2 ay gibi bir süre olmuştu. Bu süre zarfında üniversiteyle ilgili ne yapılıp edildiği, yeni döneme ilişkin nasıl bir yol haritası çizildiği, üniversitenin hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda atacağı adımlar merak konusu olmuştu. 

Zira, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin her ne kadar 9 yılı geride bıraksa da kuruluş aşamasını yenice bitirip artık yeni yeni gelişme aşamasına geçtiği gerçeği göz önünde bulundurularak, eğitimde Konya markası oluşturmak adına Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin yönelimi sadece üniversitenin akademik kadrosunu, öğrencilerini ve idari kadroyu değil, tüm Konya’yı ilgilendirmekteydi. 

Buradan hareketle Prof. Dr. Cem Zorlu Hoca’nın basınla tanışmak için düzenlemiş olduğu programın davetini görünce gazeteciler olarak heyecanlandık. Anlaşılan oydu ki, geride kalan 2 aylık süreçte üniversiteyi tanıma dönemi tamamlanmış ve yapılabilecekler hususunda kafa yorulmuştu. Sıra bunları kamuoyuyla paylaşmaya gelmişti. 

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu hoca göreve geldiğinden bu yana Erbakan ismini yaşatmak adına büyük çalışmalara imza attı. Öncelikle üniversitenin internet sitesi URLS değiştirerek gönüllere girmeyi başardı. Yine düzenlediği basın toplantısında Necmettin Erbakan Üniversitesini, Erbakan Hocanın adına yakışır bir hale getireceklerine değinen Rektör Prof. Dr. Zorlu, “Öncelikle bölgede sonra Türkiye’de ardından da dünyada adından bahsedilir bir üniversite haline getirmek temel hedefimiz. Biz bunun için varız burada. Ekip olarak bunun için varız. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız hep birlikte. Gerçekten Prof. Dr. Necmettin Erbakan siyasi kimliğiyle tanınan, bilinen bir şahsiyet olmakla birlikte, aslında pek dikkate alınmayan, belki ikinci planda kalan müthiş ve donanımlı ve dünya çapında bir bilim adamı. Hocamızın bu özelliğini ön plana çıkarmaya çalışacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Hocamızla ilgili bir müze kurma çalışmamız var. İnşallah bunu da en kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz" cümleleriyle, Erbakan Hoca’nın siyasi kimliğinin yanında dünyaca tanınmış bir bilim adamı olduğunu vurgulamıştı. Yine bu cümlelerin devamında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin en az Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın ismi kadar dünyada tanınır hale gelmesini sağlamak için çaba harcayacaklarını söylemişti. Bu söylem, hedefin ne kadar büyük olduğunu, çıtanın ne kadar yükseğe koyulduğunu gözler önüne seriyor. Rektör hocanın bu açıklaması Necmettin Erbakan sevdalılarını  ve NEÜ akademisyenleri ve öğrencilerini heyecanlandırdı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu hocanın ve ekibinin Necmettin Erbakan isimine sahip çıkması ve sahiplenmesi oldukça güzel ve anlamlı. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve kurmaylarına çalışmalarında başarılar dilerim. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.