Camiler sadece ibadet edilen mekânlar değildir aynı zamanda bu toplumların birlik ve beraberliğinin bir simgesidir. Camiler Allah’ı anma ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerdir. Huzur ve sükûnetin hâkim olduğu ibadetgâhlardır. Rabbimiz ayetinde şöyle buyurmaktadır: “Şüphesiz mescitler Allah’ındır. O halde Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin. Ey Âdemoğulları her mescide gittiğinizde güzel elbiselerinizi giyin” Allah’ın evi olarak bilinen camiler, İslam’ın alameti olarak kabul edilmiştir. Resulullah Allah için en sevimli mekânların camiler olduğunu söylemiştir. O nedenle camilere giderken en güzel elbiseler giyilmeli, camileri kirletecek davranışlardan uzak durulmalıdır Resulullah “kim Allah rızası için mescit yaptırırsa Allah da bunun karşılığında ona Cennette bir köşk ihsan eder” buyurmaktadır.

 CAMİLER EĞİTİM İÇİN BİR İMKÂNDIR

Camiler insanların eğitimi için bir imkândır. Camiler iyi kötü kavramlarının aktarıldığı mekânlardır. Camiler kulların kendilerini Allaha daha yakın hissettikleri mekânlardır. Camiler sevgi saygı ve kardeşlik ruhunun işlendiği mekânlardır. Camiler dini şuurun kazanıldığı mekânlardır. Camiler bulundukları ortamda sosyal hizmet ve ilişkilerin sürdürüldüğü mekânlardır. Camiler kardeşlik ilkelerini yerleştirerek insanların birbirlerini sevmelerine vesile olur Kötülüğün önlenmesinde etkin mekânlardır.

 ÇOCUKLARINIZI CAMİYE TEŞVİK EDİN

 Çocuk camide cemaat ruhunu soluma imkânı bulur. Namaz bilinci kazanır. Çocuk haram helal kavramlarını içselleştirme imkânı bulur Çocuk kendini Allah’a daha yakın hisseder. Çocuğunuzu namaza giderken yanınızda götürün ve onu namaza teşvik edin. Çocuğun cemaate katılmasını sağlayın. Namaz hakkında bilgi verin. Çocuğu duaya teşvik edin. Çocuğun namazla ilgili sorduğu sorulara makul cevaplar verin. Çocuğu gürültü yaptı deyip camide azarlamayın. Camiyi girmenin adabı çocuğa öğretin. Çocuğu namaz çıkışı bu davranışından dolayı tebrik edin. Çocuğa İslami noktada bilinç kazandırın.