Kuruluşunun üzerinden kısa denebilecek kadar az bir zaman geçmiş olmasına rağmen, kuruluş süreci sancılarını üzerinden hızla atarak Konya'nın prestiji en yüksek üniversitelerinden biri olmayı başaran Necmettin Erbakan Üniversitesi, öğrencilerine yönelik düzenlediği sosyal faaliyetlerle de adından sıklıkla söz ettiriyor...

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın ismini taşıyan bu üniversiteye de ataletten bir an önce kurtulup, yarınlarını en iyi hale getirebilmenin gayreti yakışırdı.

Vizyoner yöneticileri ile sahip olduğu misyon doğrultusunda başarılı çalışmalar yürüten Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bu çalışmalarını takdirle karşılıyor ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz...

Bazen yol kazaları da yaşanabiliyor...

Hiçbir insan kusursuz değildir. Kusurlarımızla var olduğumuzun bilincindeyiz. Allah bizi eşrefi mahluk olarak yaratmış. Ama hata yapmamak gibi bir lüksümüz de hiçbir zaman olmamış...

Beşer şaşar, elbet hepimizin hayatında pişmanlık duyacağı, ya da doğru bildiği yanlışlar olabilir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi 27 Aralık tarihinde öğrencilerine yönelik bir faaliyet yaptı. Kısa adı CAKA olan grup, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde bir piyano resitali sundu...

Buraya kadar herşey güzel, hiçbir sıkıntı yok.

Ancak üniversitenin bu etkinliği yılbaşı etkinliği olarak yapması, sahip olduğumuz değerler ölçeğinde tartıp düşündüğümüz zaman bize yakışmayan bir hareket olarak düşünülüyor.

Bunun dahası da var...

Sosyal paylaşım sitelerinde bu etkinliğe yönelik bazı broşürler dolaştı geçtiğimiz 3 gün boyunca...

Bu broşürler, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin hazırladığı duyuru broşürlerinden biraz farklı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından hazırlanan broşürde CAKA'nın yapacağı etkinliğin yılbaşı ile ilintilendirildiği doğrulanıyor. Ancak oradaki 'Noel Baba' figürünün Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yapılmadığı özellikle vurgulanıyor.

Evirip çevirmeden söylenenleri evirip çevirmeden aktaracak olursak, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin yapmadığı, üniversite yöneticilerinin onaylamadığı, üniversitenin kaleminden çıkmadığı güç bela tarafımıza izah edilen bu broşürün kim tarafından yapıldığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Kampüsü içerisinde ne zaman ve ne şekilde yer bulduğu merak ediliyor.

Gazetemizin dünkü sayısında 'CAKA'nız kime sizin?' başlığı ile verdiğimiz haberin ardından olayın üstüne gidildi.

Uzun uğraşlar neticesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bu konuyla uzaktan yakından alakası olmadığı anlatıldı.

Ancak anlaşılmayan bir şey vardı. Bu CAKA Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne kim tarafından atıldı?

Özetle, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin yapmadığı bir broşür, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin logosu ve ismi kullanılarak tasarlanmış ve bu şekilde CAKA yapılmış.

Şimdi CAKA'cı veya CAKA'cılar aranıyor.

Bu öyle bir CAKA ki, şaka götürmüyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, konuyla ilgili hukuki süreç başlattı. Bunu yapanın kim olduğu üzerine araştırmalar yapılıyor. Bulunduğunda gereken ceza verilecek.