Sigara, kirli hava, stres, kimyasallar, kötü beslenme tarzı vb. etmenler vücutta stres oluşturur. Vücutta oluşan bu stres hücrelerimizde serbest radikallerin artmasına sebep olur.  Antioksidan etkinliğe sahip destekler istenmeyen serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Vitaminlerin antioksidan aktivite gösterdiği bilinmektedir. C vitamini güçlü antioksidan etkinliğe sahip suda eriyen bir vitamindir. Vücut direncini arttırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur. Özellikle saç ve cilt sağlığı içinde oldukça önemlidir. C vitamini normal kollajen oluşumunu destekler. Kollajen ise kemiklerin, kıkırdağın ve cildin normal fonksiyonu için gereklidir. Sağlıklı kollajen oluşumu için de C vitaminine ihtiyaç vardır. Ayrıca C vitamini enerji oluşum mekanizmasında görev alır. Yorgunluk ve halsizlik şikayetine karşı C vitamini doğru bir tercihtir.

C vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için genellikle saşe ve efervesan formunda kullanılır. Saşe ve efervesan C vitamini oda ısısında bulunan bir bardak suya (250ml) atılarak tüketilir. Ayran, meyve suyu ve diğer içecekler ile karıştırmadan su ile tüketmek gerekir. Direkt vücudumuza aldığımız tüm gıda takviyelerinin GMP (Good Manufacturing Practices) İyi Üretim Uygulamaları standartlarında üretilmiş olması güvenilirliğin temel taşıdır. GMP şartları ürünü iç ve dış koşullarda koruyucu önlemleri içerir. Seçilecek ürünün öncelikle GMP’li olması gerekir.

Unutmamak gerekir ki vücudumuz tek bir çarkla işlemez. Birbiriyle temas halinde olan zincirleme bir işleyiş söz konusudur. Bu nedenle tek bir destek ile tüm iyilik halini yakalamak pek de mümkün değildir. Kaliteli uyku, yeterli su tüketimi, stressiz yaşam, spor ve beslenme bu çarkların doğru işlemesi için gereklidir.

Sağlıkla kalın!