Sivasspor maçı öncesi İlhan hocanın sözleşmesinin 2 yıl uzatılmasıyla beraber Başakşehir’in de puan kaybıyla bu maçı kazanmak çok daha önem kazanmıştı. Tabii ki Sivas maçı çok zorlu olacağı belliydi. Rıza Çalımbay’ın her Konyaspor maçına özel hazırlandığını biliyoruz.

Maçın başlamasıyla beraber iki takımında bunları göz önünde tutarak temkinli başladığını gördük. İlk 20 dakikada hiçbir varlığımızı ortaya koyamadık. Michalak’ın beklemediği anda önüne gelen topu dışarı vurması belki de maçın dönüm noktasıydı. Top kayıplarımızın damga vuran ilk yarıda pek de varlık gösteremedik. İkinci yarıda bizle beraber istekli olan Sivasspor’u sahada gördük. Kontrataklarla gol arayan Sivaspor istediği golü maalesef defansta uyuduğumuz bir anda buldu. Golden sonra oyunda zamana oynayan Sivas, oyuncularımızın da ayarlarıyla oynamayı başardı. Bu sezon bu kadar top kaybı yapan bir Konyaspor’u ilk defa gördüm.

Taraftar süperdi çok kalabalık olmasa da. Şampiyon Konyaspor tezahüratları beklentilerin hangi noktada olduğunu gösterdi. Sonlara doğru baskı oluştursak da golü bulamayarak sahamızda puansız ayrılarak elimize geçen büyük fırsatı tepmiş olduk. Tabii ki bunlar olacak. Önemli olan bu kayıpların fazla olmadan oyun zevki yüksek, puan kaybı yaşamayan takımımızı tekrar görmek sahada. Yönetim transfer çalışmalarını devam ettiriyor. Sanki hızlıca sonuçlandırmak ve takımın motivasyonunu buradan uzaklaştırmak gerekiyor.

Bize tarihinde ilkleri yaşatan bu yönetim, bu hoca ve bu takım inşallah kayıptan etkilenmeyecektir. Şimdi önemli olan Başakşehir’den puan ya da puanlar alarak yarıştan kopmamak lazım. Artık bu maçı arkada bırakıp önümüze bakacağız. İnşallah oyuncularımız bu maçtan gerekli dersleri çıkarır ve önümüze bakarız. Sağlıklı günler dilerim.