Dört mevsimi tüm güzellikleriyle yaşatan bir şehirde olmak insanı mutlu etmeye yetiyor bazen...

Kışı kış gibi, baharı bahar gibi, yazı yaz gibi yaşıyor, kışın soğuğunu, baharın serinini, yazın sıcağını en iyi şekilde hissediyoruz bu topraklarda...

Her geçen gün artan yeşil alanlarımız da dört mevsim işlevsel hale getiriliyor yavaş yavaş...

Parklarda bulunan kamelyalar bile kış şartlarına uygun olarak düzenleniyor artık. Bunun örneğini içinde  Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kafe / restarurant olarak işletilen kocaman bir uçağın da bulunduğu Türk Yıldızları Parkı'nda görebilirsiniz. 

Ankarayolu üzerinde bulunan bu park, Konya'nın siluetine olumlu manada etki eden, güzel bir park oldu hakikaten. 

Teması itibariyle de farklılık ve farkındalık oluşturan bir park oldu. 

Türk Yıldızları Parkı'nın teması, adından da anlaşılacağı üzere Türk Yıldızları oldu. Parkın üzerinde de Türk Yıldızları Akrobasi Timi belirli dönemlerde uçuş yapıyor. 

Parkın içindeki havuzun orta yerinde bulunan eski bir gösteri uçağı da ilgi çekiyor. Aynı zamanda parkın temasının oturmasında önemli bir etken olarak görünüyor. 

Bunun yanında Türk Yıldızları Parkı'nı dikkat çekici kılan en önemli özelliklerinden biri devasa uçağın bu parka oturtulmuş olması. 

Uçağın buraya kondurulması öyle kolay olmadı. Hayli uzun bir zaman aldı. Değdi mi, değdi...

Dün, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya basınını bu parkta ve parkın içinde bulunan uçak kafede ağırladı. 

Sabah kahvaltısı için biz de oradaydık...

Uçak, bildiğiniz uçak...

İçine bindiğinizde uçacağınızı zannediyorsunuz adeta. Hatta arkadaşlar arasında esprisini de yaptık. Sürpriz bir şekilde uçak harekete geçermiş diye...

Bir taraftan kahvaltı yaparken, diğer taraftan da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Türk Yıldızları Parkı ve uçak kafeyle ilgili olarak yaptığı konuşmayı dinledik. 

Özellikle son yıllarda şehre giriş noktalarında ciddi çevre düzenlemeleri yapıldı.

Bunun mantığının temelinde şu var; şehre girdiğinizdeki ilk intiba önemli. Nasıl gördüyseniz, öyle devam eder...

Buna olumsuz bir örnek olarak İstanbul'u gösterebiliriz. Kocaeli üzerinden karayolu ile İstanbul'a girdiğinizde, ne zaman ve nasıl şehre ulaştığınızı fark edemiyorsunuz bile. 

Kocaeli'ni İstanbul'a ulayan limanlar ve sanayi tesisleri ile karşılıyor o güzelim şehir, İstanbul...

Bir de Konya'ya bakalım...

Karaman Yolu üzerinden şehre girdiğinizde sizi Hadimi ve Olimyipat Parkları karşılıyor... Her ne kadar hayallerdeki kadar yeşil bir Konya olamasak da, düzenli, tertipli bir Konyamız var. Hadimi ve Olimpiyat Parkları ile Karaman Yolu üzerinden şehre girenleri selamlayan Konya, öyle inanıyorum ki kafalarda olumlu sonuçlar doğurarak hoşgeldiniz diyordur...

Seydişehir üzerinden Konya'ya girilirken yüksekçe bir tepeden Konya kuşbakışı olarak önce seyrediliyor. Yeni yeni toprakla buluşturulmuş olan fidanlar, firmaların diktiği tabelaların gölgesinde kalıyor. Burası için belki bir düzenleme düşünülebilir. Büyüklerimiz, bu yol ve çevresi ile ilgili bir fikre muhakkak sahiptir. 

Beyşehir yolu üzerinden şehre gelinirken doğal yeşil alanlar görsel bir şölen sunuyor. Altınapa Barajı'nı geçtikten sonra Konya'nın karasal iklim yapısı daha çok hissettiriyor kendini. Akyokuş Park ve seyir terası ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi'nin burada da bir çalışması var. Kısa zamanda tamamlanacağına inanıyoruz. İleriki zamanlarda bir teleferik projesinin hayata geçirilmesi de düşünülen projeler arasında...

İstanbul Yolu ve Ankara Yolu ise parklar ve yeşil alanlar ile ilgili son dönemde yapılan yatırımlarla kendisini göstermeye başladı. Önce İstanbul Yolu dizayn edildi. Selçuk Üniversitesi Kampüsü'nün girişinde bulunan yaya üst geçidi mimari yapısı ile Selçuklu payitahtı Konya şehrine gelindiğini göstermeye yetti. Buna yeşil alan ve yol düzenlemeleri ile katkıda bulunuldu. 

Ankara Yolu, bizim nazarımızda protokol yoludur. Bu yola yönelik olarak da doğal olarak daha dikkat çekici bir çalışma yapılmalıydı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Havaalanı'ndan şehir merkezine doğru gelip İstanbul Yolu Köprülü Kavşağı'na kadar uzanan geniş alanda ciddi bir yeşil alan ve park çalışması yaptı. 

Burada yapılan parkların hemen hepsine de gökyüzü, yıldız, uçak temaları ile bir farklılık oluşturuldu. 

İçlerinde en  dikkat çekeni ise Türk Yıldızları Parkı oldu. Türk Yıldızları Parkı'nın içine oturtulmuş olan devasa uçak ise bu parkın en gözde metası haline geldi. Kısa bir süre önce açılan uçak kafe hemen ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Zaten ne olduğu da merak ediliyordu. 

İşletmesini Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Kafem yapıyor. Bu nedenle fiyat olarak oldukça cazip. Öğlen saatlerinde Konya mutfağı açılıyor. Önceden rezervasyon yaptırarak uçak kafe ve restaurantta güzel bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. 

Park çok büyük olduğu için adım adım gezmek de bir hayli zor olacaktır. Parkı boydan boya gezebilmeniz için golf araçları aracılığı ile belediye size yardımcı oluyor. 

Buradaki atmosferi anlatmak oldukça güç. Belediyenin şimdiye kadar en çok takdir ettiğim eserlerinden biri olmuş. Gidip görmek ve o anı yaşamak lazım. Bir haftasonu ailenizle birlikte hoş vakit geçirebileceğiniz, eğlenebileceğiniz nezih bir ortam. Tavsiye edilir...