Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. Konya İHH ise  Yetim Sponsorluk Sistemi ile 54 ülkede yaklaşık bin yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor. Okullardaki ve kurslardaki öğrenciler de “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle yetim kardeşlerine hamilik yapıyor. Bu okullardan bir tanesi de 10 yetime hamilik yapmaya başlayan Yunak Cemal Karacan Anadolu Lisesi

“YUNAKLI ÖĞRENCİLER İYİLİKTE YARIŞIYOR”

İyilikte Yarışan Sınıflar projesi kapsamında Yunak Cemal Karacan Anadolu Lisesi öğrencileri yaşları dokuz ila on dört arasında değişen Somali, Türkiye, Sudan, Sri Lanka, Bosna Hersek, Moro, Tunus, Myanmar, Bangladeş ve Filistinli on yetim kardeşlerine destek oluyorlar. Projeye destek olmaktan mutluluk duyan öğrenciler şunları ifade ettiler, “İyiliğin sadece büyük miktarlarla olmayacağını, kimine göre küçük sayılabilecek olan harçlığımızın belli bir kısmı ile de büyük iyilikler yapabiliyoruz. Kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları biliyoruz, dualarımızda onlara yer ayırıyoruz.

“YETİM KONULU RESİM YARIŞMASI”

Cemal Karacan Anadolu Lisesinde ayrıca yetim konulu resim yarışması yapıldı. Öğrenciler yarışmaya yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya dâhil olan eserlerde iyiliğin küçük miktarlarla da olacağını gösteren imgeler dikkatlerden kaçmadı. 

GELECEĞİN İYİLİKSEVER TÜRKİYE’Sİ

Proje, Geleceğin İyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmeyi hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olurlarıyla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulanabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olurlarıyla da tüm Kur’an kurslarında uygulanabiliyor. Ayrıca ülke çapında en etkili ve geniş çalışmalar yürütmekte olan Eğitim-Bir-Sen de kampanyanın proje ortağıdır.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim