Konuşmasında Hırvatların 210 bomba atarak yıkamadıkları, daha sonra ise kilit taşını tespit ederek 4.bomba ile yıktıkları Mostar Köprüsünü örnek veren Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Uzun, “Ümmetin kilit taşına sahip çıkmak zorundayız” dedi. 

Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen ve Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Şahin, Türkiye Gençlik Vakfı Konya İl Temsilcisi Rıza Büyükzeren, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri,  Çalışan Gençlik Üyeleri veçeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı. 

Türkiye’nin Afrin operasyonuna dikkat çeken Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Uzun, “Dost ve kardeş ülke halkını korumak amacıyla Afrin’e girdiğimizde dijital dünya üzerinden bize masumları öldürdüğümüzü lanse etmeye çalıştılar. Biz ise bu bölgede konuşlanan terörist grupları etkisiz hale getirmek için “Zeytin Dalı” harekâtıyla buradaki masumların can emniyetini sağladık. Terörist grupları etkisiz hale getirdik. Dijital dünya üzerinden aleyhimize işletilmek istenen olayları İHA ve SİHA’larlatespit etmek suretiyle tüm dünyaya ne yapmaya çalıştığımız anlattık. Yani tankla tüfekle her şey bitmiyor. Psikolojik harbin ne derece önemli olduğunu ve nasıl başarılı olduğumuzu sosyal medya dediğimiz dijital dünya üzerinden gösterdik”dedi. 

“NEDEN BU ÜMMETİN KİLİT TAŞINI VURMAYA ÇALIŞIYORLAR?”

Osmanlının Balkanlardan çıktıktan sonra bu bölgelerde 10 sene bal, 10 sene de kan olduğuna dikkat çeken Uzun,“Bu yüzden bu topraklara Bal-Kan ismi verilmiştir. Bize medeniyet satan, modern insan olma yolunda insan haklarını savunanların tavrı ortadadır. Boşnaklara karşı işlenen insanlık suçunu ört pas etmeye çalışan ve hukuksuzluğun tavan yaptığı ülkeler Türklerden rahatsız olmaktalar. Sırplarla birleşerek Boşnaklara karşı hunharca saldıran Hırvatlar Mostar köprüsüne 210 bomba attılar. Fakat yıkamadılar. Bir Sırp mühendis köprüde kilit taşının olduğunu ve bu taşın üstüne doğru bombanın atılmasını söyledi. Bunun üzerine Hırvat mimarlar günlerce uğraşarak kilit taşını tespit ederek, bu noktaya 4 bomba attılar. Kilit taşının isabet almasıyla 4. Bombada yıkılan köprü bizlere bir şeyler anlatmak istemektedir. Bu ümmetin kilit taşı kim ve neden vurmaya çalışıyor. Ayrıca senin kilit taşın ne? Ben 35 ülke gezdim. Gittiğimiz ülkelerde şunu gördüm. Sizin ve ümmetimizin kilit taşı Sayın Cumhurbaşkanımızı gösterdiler. O zaman kilit taşımızı korumak zorundayız. Ümmetin etrafında kilit taşı gibi açılırsak o zaman Mostar gibi çökme sürecine gireriz. Biz bu ümmetin Mostar’larıysak kilit taşımıza sahip çıkmalıyız” dedi. 

“HAÇLI’NIN DERDİ ABDÜLHAMİT Mİ?”

Abdülhamit Han’ın devrin en büyük Osmanlı Padişahı olduğunu vurgulayan Uzun, “Osmanlıyı yıkmaya çalışan devletler, bizim işimiz Türklerle değil Abdülhamit’le dediler. Abdülhamit Han Hazretlerini devirdiler. Osmanlıyı 76 ülkeye böldüler. Hani derdiniz Abdülhamit’ti. Liderin ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz değil mi? Yıllarca dizlerimizi dövdük. Pişman olduk. Şimdi Allah 100 sene sonra bu topraklarda bir tane daha Abdülhamit verdi. Sonsuz şükürler olsun.  Şimdi kilit taşları gibi kilitlenme zamanıdır. Benim oğlumu işe almadılar, bana dört kat vermediler. Bunların hepsi bahanedir. Birlik ve beraberliğimizi çok ucuz şeylere vesile edemeyiz. 15 Temmuz gecesi bir kardeşimiz Kısıklı’da bağırıyordu. Yetişin Abdülhamit’i devirecekler. Biz liderimize sahip çıkmak zorundayız” dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim