KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 8 Kasım’da “Suriyeli Çocukların Eğitim Durumu Çalıştayı” düzenlenecek.  

KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek çalıştayda, Suriyeli çocukların eğitim-öğretim sürecine ilişkin; okullaşma düzeyi, okullaşmanın önündeki engeller, karşılaşılan sorun ve ihtiyaçlar ile eldeki olanak ve fırsatlar gözden geçirilecek, bu çocukların okullaşma düzeyini artırmak ve kaliteli bir eğitime ulaşabilmelerini sağlayabilmek için kurumlar ve sektörler arası iş birliği, koordinasyon olanakları tartışılacak.

Suriyeli Çocukların Eğitim Durumu Çalıştayı’nda Suriyeli çocukların eğitim-öğretim durumu; ‘okullaşma’, ‘eğitimin yönetimi’ ve ‘okula uyum’ olmak üzere üç ana tema altında ve yaşanan diğer barınma, beslenme, sağlık gibi ana sorunlarla birlikte bütüncül bir şekilde tartışmaya açılacak. Duruma ilişkin birçok konunun ilk kez masaya yatırılacağı bu çalıştayda; Suriyeli çocuklara yönelik yürütülmekte olan eğitim-öğretim sürecinin mevcut durumunu çok boyutlu bir şekilde değerlendirmek ve öne çıkan sorunların çözümlerine yönelik öneriler geliştirmek amaçlanıyor. Çeşitli kurumlardan, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ulusal boyutta katılımın olacağı çalıştay sonucunda oluşturulacak rapor ile Suriyeli çocukların eğitim sürecine ilişkin politikalar geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim