Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından İsrail işgal ve zulmünün son bulması için Şerafettin Cami önünde  basın açıklaması yaptı.   AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve dernek mensupları, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Memur-Sen İl Temsilci Yardımcısı Nazif Karlıer, Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklamasına Doğu Türkistan ve Yemen’da öldürülen Müslümanlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Siyonist İsrail saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan Yemen’de yaşanılan dramın son bulması için başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve uluslar arası toplumun gerekli adımları atması konusunu bir kez daha gündeme getiriyoruz. Filistin de Yemen de bizim canımızdan bir parçadır. Bunun aksi düşünülmemelidir” ifadelerini kullandı. 

İSRAİL'İ İŞGAL ETTİĞİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN ÇIKARMAK TÜM MÜSLÜMANLARIN GÖREVİDİR

Siyonist İsrail’in Han Yunus'a düzenlediği saldırıyla 10'a yakın Müslüman’ı şehit ettiğini hatırlatan Parlak, “Hep birlikte tanıklık ediyoruz ki bir İsrail saldırısının yaraları sarılmadan ikinci bir İsrail saldırısı geliyor. Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklarda var olduğu müddetçe bu coğrafya barış gelmeyecektir. Siyonist İsrail'in varlığını tanımak da onunla diplomasi yürütmek de kabul edilemez. İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak tüm Müslümanların görevidir. Siyonist İsrail'i yöneten zihniyet tüm dünyaya Filistin halkını terörist olarak lanse etmektedir. Filistin halkının meşru talepleri adeta bir terör örgütünün talepleri gibi gösterilmektedir. Siyonist İsrail işgal ettiği toprakların her santimetrekaresinden çekilmediği müddetçe bölgeye barışın gelmesi mümkün olmayacaktır. Siyonist İsrail'le normalleşme neresinden bakarsanız bakın işgallere ve katliamlara onay vermektir. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve hükümetleri Filistin konusunda samimi olmalıdırlar. Filistin meselesine seçim dönemlerinde elverişli bir malzeme olarak bakmak akabinde İsrail'le ilişkileri artırarak devam ettirmek samimiyetsizliktir.  Siyonist İsrail, sadece saldırdığı zaman değil her zaman için problemdir. Siyonist İsrail, sadece Filistin halkı ve Müslümanlar için değil tüm insanlık için problemdir. Hükümetler, Filistin meselesinde kendi halklarını maniple etmek yerine düzgün bir duruş sergileseler İsrail'in yapacak hiçbir şeyi kalmaz. Maalesef tüm haydutluğuna, küstahlığına, kan dökücülüğüne ve acımasızlığına rağmen Siyonist İsrail’le birçok İslam ülkesi de siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri işbirliği içerisindedir.” dedi 

SİYONİST AKIL TÜM İNSANLIĞIN BAŞ BELASIDIR, TÜM İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR

“Siyonist akıl tüm insanlığın baş belasıdır, tüm insanlığın düşmanıdır” diyen Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: “İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar İslam coğrafyasında yaşanılan işgallerden, iç savaşlardan, kaotik ortamdan  bağımsız ele alınamaz. Irkçılık ve mezhepçilik politikaları da İsrail’in Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma projesinin yansımalarıdır. Biz İsrail’i sadece Müslümanlar için tehdit olarak görmüyoruz. İsrail bütün insanlık için tehdittir. Bu yüzden Müslüman ya da değil, duyarlılık ve vicdan sahibi her insan bu baş belası Siyonizm’e karşı teyakkuz halinde olmalıdır. Karşımızda Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedini yapmayı planlayan bir akıl var. Siyonizm her yönüyle sapkın bir ideolojidir ve Siyonist İsrail’e karşı Filistin halkının yanında olmak aslında tüm insan neslinin yanında olmaktır.  Uluslararası toplumdan, içeride ve dışarıda vicdan sahibi siyasi tüm aktörlerden beklentilerimiz şunlardır: İsrail’e karşı her platformda en sert yaptırımlar uygulanmalıdır. İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanırken Filistin halkının mağdur olmayacağı tedbirler alınmalıdır.  En ufak bir şiddettin karşılığı İsrail’e en kısa sürede ve en uygun şekilde verilmelidir. Hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde ABD ve İsrail’i besleyen ırkçılık, mezhepçilik, politikalarına prim verilememelidir. Toplumsal barış ve uzlaşmanın zemini hazırlanmalıdır. Filistin meselesinde sahip çıkan herkesle irtibat sağlanmalı, Siyonist akla karşı birlikte hareket edilmelidir. Filistin halkı istediği neticeyi alıncaya kadar ve netice alındıktan sonra da yalnız bırakılmamalıdır. Filistin meselesi için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Filistinliler evlerine ve topraklarına mutlaka dönecektir.” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim