Dedeman Otel’de gerçekleştiren iftar yemeğine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayları Celil Çalış, Sedat Göncü, Mustafa Aygün, İyi Parti Konya Milletvekili Adayı Orhan Tulukcu ile çok sayıda mimar katıldı.

İftar programında konuşan Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Armağan Güleç Korumaz, “İmar Barışı ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam etmektedir. İmar Barışının birçok eksik ve yanlışları barındırdığının farkındayız. Bu konuda hem kendi komisyonlarımız, hem de diğer meslek odaları ile kurduğumuz ortak komisyonlar çalışmalarına devam etmektedir. Bu uygulama ile kente verilecek zararları engellemek için, mesleki anlamda detaylı çalışmalar yürütmekteyiz. Bildiğiniz gibi Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar dün Resmi Gazetede yayınlandı. Şu an bu usul ve esasları mercek altına aldık. Fakat belirtmeliyiz ki; tamamen vatandaşın beyanına dayanarak, mühendis ve mimarları devre dışı bırakmak, mesleki alanda suiistimallere zemin hazırlayacaktır. Yakında bu konuyla ilgili olarak, yetkililere iletilmek üzere geniş çaplı bir rapor hazırlayacak ve bunu hem kamuoyuyla hem de üyelerimizle paylaşacağız” dedi. 

Yapı ruhsatlarında mimar ve mühendislerin imzalarının kaldırılmasının ise  gündemlerinde yer alan bir konu olduğunu ifade eden Korumaz, “Giderek kimliksizleşen kentlerimiz göz önüne alındığında, mimarsız, mühendissiz, meslek adamsız ve meslek odasız bir süreç düşünülemez. Bu süreç siyasi çatışmalardan ayrı tutulmalıdır. Şehirlerimiz siyasi çekişmelere kurban edilemeyecek kadar kıymetlidir. Aksi halde bugün çok hızlı bir şekilde büyüyen, gelişen ve dönüşen şehirlerimizde yaşam giderek zorlaşacak, içinden çıkılamayacak bir hal alıp, yapılı çevrelerimiz insani gereksinimleri minimum seviyede bile karşılayamaz duruma gelecektir. Ruhsat alma süreçleri mimar ve mühendislerin denetimde ve kontrolünde olmalıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından meslekte 25 ve 40 yılını dolduran mimarlara plaket verildi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim