Yeşilliği ve doğal güzellikleriyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada adından söz ettiren Meram, son 5 yılda yapılan yatırımlarla yeşil alan miktarını tam 3 kat artırdı. 2014’te 1,55 m² olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının bugün 5,64 metrekare olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru 2023 vizyonu çerçevesinde bu rakamın kişi başına 10 metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Meram bölgesi artık çok daha yeşil. Meram’da 2014 yılında kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı 1.55 metrekare iken bu rakam 2018 yılında 5.64 oldu. Meram Belediyesi planlamaları dahilinde, 5 yıl içinde 3’e katlayan yeşil alan miktarını 2023 vizyonu çerçevesinde ise 10 metrekareye çıkararak rekor bir rakama ulaşmayı hedefliyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun görevde olduğu süre boyunca Meramlıların hizmetine sunulanlarla birlikte, 108 park ve 19 koruluktan oluşturulan yaklaşık 1.450 bin metrekarelik park, bahçe ve rekreasyon alanlarları ile Meram bambaşka bir çehreye kavuştu.

“5 YIL İÇERİSİNDE, YEŞİL MERAM ALGISI İYİDEN İYİYE GÜÇLENDİ”

Dutlu Koruluğunun, Konyalıların nefes alabileceği ve turizme büyük ölçüde katkı sağlayan 900.000 metrekarelik devasa bir alanda hizmet vermeye başladığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, koruluğun yakın zamanda ‘Millet Bahçesi’ olarak hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Kafe ve restaurantları, engelsiz çocuk oyun alanları, fitness bölümü, macera çocuk oyun alanı, koşu yolları, oyun evleri, çim kızağı, kameriye, ahşap sedir oturma ve spor oyun alanları, gül bahçesi koridoru ve piknik yapılan bölümleriyle muhteşem bir yeşilliği Konya’ya ve Meram’a kazandırdıklarını belirten Başkan Fatma Toru, “Sivaslı Ali Kemal Caddesi üzerinde 9 bin metrekare bir alanda hizmet veren Şehit Erol Olçok Parkını ise 2016 yılında tamamlandık. İçinde kameriyeler, oturma grupları, süs havuzu, engelli engelsiz fitnes aletleri, çocuk oyun alanları, ufo oyun grubu, ay istasyonu oyun grubu, uzay üssü oyun grubu, tırmanma kuleleri, spor sahaları ve yürüyüş yolu bulunan bu parkımızda 15 temmuz hain darbe girişiminde şehit edilen Erol Olçok’un ismi yaşatılıyor” diye konuştu.

‘YEŞİL YATIRIMLAR, MERAM MARKASINI GÜÇLENDİRİYOR’

Dutlu Millet Bahçesi ve Şehit Erol Olçok Parkı’nın yanısıra 8.423 metrekare alana sahip ve sert zemin imalatında özel bir malzeme kullanılarak inşa edilen Şehit Veli Ateş Parkında da bir çok faaliyetin aynı anda yapılabildiğine dikkat çeken Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehit Beyazıt Çeken Parkı, Durunday Mahallesinde 7.500 metrekare alan üzerinde kuruldu. Park alanı içerisinde havuz, mini futbol sahası, yürüyüş ve koşu yolları, fitnes alanları ve farklı sportif etkinliklerin yapılabileceği diğer bölümlerde mevcut. Bunlarla birlikte yapımı gerçekleştirilen Mahmuriye Parkı ve yapımı devam eden Yenice Parkı gibi yatırımlarımızla ‘Yeşil Meram’ algısı artık çok daha güçlü. Öte yandan belediye olarak, 5 yıl içinde 3’e katlayan yeşil alan miktarını 2023 vizyonu çerçevesinde 10 metrekare olması hedefliyoruz. Bu vizyon çerçevesinde özellikle Vadi-i Meram Rekreasyon Projesi, Konevi Meydanı Çevre Düzenlemesi gibi çalışmalar Meram markasına yakışır projeler olacaktır.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim