İftar programında konuşan Başkan Fatma Toru, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yetim ve öksüzlere vermemiz gereken değerle ilgili birçok ayet olduğunu hatırlatarak, "Peygamber Efendimizin de yetim olduğu düşünülürse, İslam’ın yetimlere verdiği önem kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Çocuklara olan sevgisi bilinen Peygamber Efendimiz, yetim çocuklara daha bir özenle sahip çıkmıştır. Her Müslümanın yetimleri ve öksüzleri koruması, kollaması dini bir görevi olduğu kadar da insani bir görevidir" dedi. Öksüz ve yetim çocukları sevgiden mahrum bırakmanın o toplumun en büyük ayıbı olacağına vurgu yapan Toru, “Onları maddi ve manevi yönden kucaklamak erdemlerin en büyüğüdür ve toplumsal bir görevimizdir. Onları incitmemeli, yalnız olmadıklarını, arkalarında bütün bir toplumun olduğunu hissettirmeliyiz. Tabii ki bütün bunlara engelsiz bir hayatı da eklemek zorundayız. Tüm bunlar, bizim zorunlu belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra aynı zamanda tüm vatandaşlarımız için de geçerli olan insani bir görevdir” diye konuştu.
“Engelsiz bir meram için çaba gösteriyoruz”
Meram Belediyesi olarak kimsesiz, öksüz ve yetim çocukların hizmetinde olduklarını dile getiren Başkan Toru, “Sevgili yavrular, sizlere şu an burada bir belediye başkanı olarak değil de bir anne olarak sesleniyorum; asla üzülmeyin; çünkü Türk toplumu bütünüyle sizlerin anne ve babalarıdır. Ve ayrıca Meram Belediyesi olarak bizler hizmetinizdeyiz. Bütün sevgimiz ve şefkatimiz sizlerledir. Mensubu olduğumuz dinimiz ve medeniyetimiz böyle olmasını gerektirmektedir. Sosyal belediyecilik alanında farkını ortaya koyan belediyemiz, insanımızın olduğu her yerde ve her konuda yerinde çözüm üretmeye ve vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edecektir. Engelsiz bir Meram için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan yavrularımız için de belediye olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağımızın da bilinmesini isterim. El ele, gönül birliği içinde bir sevgi ve saygı yumağı oluşturarak ve mübarek ramazanın feyzinden de istifade ederek, hep birlikte nice ramazanlarda birlikte iftar etmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, iftar öncesi tüm masaları gezerek davetlilerle yakından ilgilendi. İftar programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, öksüz ve yetim çocuklar, kimsesizler, şehit ve gazi aileleriyle, engelliler ve ilgili STK başkanları katıldı.

İHA

Editör: TE Bilişim