MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Ticaret Odası’nın (KTO) ortaklaşa düzenlediği 12. Geleneksel “Birlikte Konya’yız” iftar programı gerçekleştirildi. Her yıl Ankara’da gerçekleştirilen iftar programı bu yıl Konya’da yapıldı. Ankara’daki bürokratlar bu kapsamda Konya’da ağırlandı. İftar programına onur konuğu olarak Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu katılırken, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, ilçe belediye başkanları başta olmak üzere Konya protokolü, oda ve borsa başkanları ile çok sayıda davetli de programda hazır bulundu. Ayrıca bu yıl MÜSİAD’ın son yıllarda yaptığı Afrika açılımından dolayı iftar programında bazı Afrika ülkelerinin büyükelçileri de yer aldı. Programda konuşan Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, medeniyet inşası ve yetişmiş insan ne yöntemleri ile ilgili önemli noktalara değindi. Türkiye’nin yüksele geçtiği anda FETÖ eliyle bunun durdurulmak istendiğini hatırlatan Davutoğlu, liyakat kavramına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü; “

Hiçbir zaman ilmin ahlakıyla bezenmemiş, bir çetenin liderliğini yapan kişiye “hoca efendi”,“cemaat” unvanı vererek, işadamı görüntüsü altında, himmet adı altında bu ülkeye suikast uygulayarak, bürokrasiye sızıp kendisi gibi düşünmeyen herkese bu hayatı zindan etmeye çalışıp sonunda da 15 Temmuz’da askeri bürokrasiyi kullanarak millete saldıran bir kesimle kötü örnek yaşadık. Bizim bu yozlaşma, bu ihanet örneklerini de göz önünde bulundurarak, sahip olduğumuz güç ne olursa olsun, önce o günü nefsimizde terbiye edeceğiz sonra o gücü ahlak temelinde kuşatacağız sonra da millete merhamet olarak sunacağız. Hiçbir yanlışa, hiçbir kayırmaya kapılmadan bürokraside ehliyeti, liyakati esas alacağız. Bir bürokratın nerede doğduğu, hangi aileden geldiği, hangi topluma ait olduğu, hangi vakıf, hangi derneğe mensup olduğu değil, sadece liyakati ve ehliyeti ile konuşulduğu zaman devlet ayakta durur. O benim yakınım o benim akrabam şu ilerde benim işime yarar deyip bürokrasiyi başka kriterlerle inşa ederseniz devlet ayakta kalamaz. İşi ehli olmayana verirseniz devlet bekası sarsılır.” 

‘ULUSLARARASI SİSTEM KRİZ İÇİNDE’

Davutoğlu son günlerde yaşanan Katar kriziyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Dünyanın çok çetin şartlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Davutoğlu bu durumu son birkaç yılda yaşanan gelişmeleri örnek vererek açıkladı. Davutoğlu; “Uluslararası sistem büyük bir kriz içinde. Bir taraftan önümüzdeki dönemde, yaşadığı soruşturmalarla ne olacağı belli olmayan bir ABD başkanının ne olacağı ile ilgili tartışmalar, diğer taraftan hükümet kuramamış Hollanda, nereye gideceği belli olmayan Avrupa Birliği, öbür taraftan bütün gücüne karşı uluslararası sistem içerisindeki barış gücü rolünü oynayamayan Asyalı üçler ve dünya sisteminde ekonomik, mali, siyasi olarak büyük bir krizin yansıması. Son olarak Katar krizinde ortaya çıktığı gibi her an birbiriyle çatışmaya hazır gibi görünen, sunnişii ayrımından sonra şimdi de Katar olayı ile Körfezde yaşanan ayrışmalarla, daha da atomize edilmiş bir İslam dünyası ve bunun merkezinde bir sene önce hain çetenin suikastına maruz bırakılmak istenen bu aziz ülke. İç içe geçmiş krizler halkası içerisindeyiz” diye konuştu. Referandumla birlikte Türkiye’nin yeniden inşa edileceğini ifade eden Davutoğlu, “Hiçbir ön yargıya kapılmadan, Türkiye’yi gerilime sürükleyecek davranışlardan uzak durarak herkesin el ele vermesi lazım. Hep beraber bu ülkenin geleceğini inşa etme kararlılığını gösteremezsek istemediğimiz şekilde yeni Moğol yeni Haçlı saldırılarına maruz kalırız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

‘YÜZDE 5’LİK BÜYÜME UMUTLARI ARTIRDI’

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka yaptığı konuşmada, 16 Nisan referandumu ile Türkiye’nin yeni bir sisteme kavuştuğunu hatırlattı. Bu sistemle belirsizliğin ortadan kalktığını ve iş dünyasının güvenle önüne baktığını ifade eden Okka, MÜSİAD Konya olarak büyük Türkiye olma yolunda yatırımlara ve büyümeye devam edeceklerini söyledi. Arap dünyasında yaşanan krize de değinen Okka, Katar’ın yanında olduklarına dikkat çekerek, Arap dünyasının içerisine ekilen nifak tohumlarına, oynanan oyunlara kanmaması konusunda Arap dünyasının dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’de yaşanan tüm olumsuz tablolara karşı ekonomik açıdan büyük direnç gösterildiğini işaret eden Okka; “2017 yılının birinci çeyreğinde yaşanan yüzde 5’lik büyüme oldukça önemliydi. Bu oran bizleri son derece umutlandırmıştır. Pek çok yatırımcıya ve uluslararası sermayeye ülkemize yatırım yapması açısından güven verecektir. Ekonomideki büyümenin artması, sürdürülebilir hale gelmesi için reel sektörü destekleyen, üretimi ve ihracatı önceleyen, büyüme ve istihdamı önemseyen reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. SMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek de yaptığı konuşmada, dünyaya Konya’dan birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konya’nın her şarta rağmen üreten gücünü yitirmediği ifade eden Özselek; “Yerli ve milli duruşumuzla Türkiye’ye örnek olduk çünkü biz Konya’yız” dedi. Konya yatırımlarının bir an önce bitmesi için bürokratlardan destek isteyen Özselek; “Gelin birlik olalım birlikte yürüyelim” diyerek birliktelik çağrısı yaptı. 

‘KONYA TEMEL, ÇATIYI DA BURADA YAPACAĞIZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada, Konya’da güzel bir birlik ve beraberlik olduğunu, bu nedenle kurumlar arasındaki koordinasyon sayesinde Konya’nın sürekli yükseldiğini söyledi. “Gıptayla takip edilen bir şehir olduk” diyen Akyürek, şöyle devam etti; “Bunda tüm Konyalıların katkısı var. Konya misyonu olan bir şehir. Türkiye büyük Türkiye hedefine ulaşacaksa şehirlerimize önemli görevler düşüyor. En büyük görevler de Konya’ya düşüyor. Çünkü temel burada inşallah çatıyı da burada yapacağız.” Konuşmaların ardından programın ev sahipliğini yapan oda ve borsa başkanları programın onur konuşu Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na hediye takdimi gerçekleştirilmesinin ardından program sona erdi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

FOTO ALTI: Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Beraber bu ülkenin geleceğini inşa etme kararlılığını gösteremezsek istemediğimiz şekilde yeni Moğol yeni Haçlı saldırılarına maruz kalırız" dedi. 

FOTO ALTI: Birlikte Konyayız sloganıyla gerçekleştirilen 12. Geleneksel İftar Programı’nın onur konuğu Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na hediye takdim edildi. Ardından Ankara’dan gelen Konyalı bürokratlarla hatıra fotoğrafı çektirildi.  

Editör: TE Bilişim