Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beyşehir’de TOKİ 2. Etap Toplu Konut Projesi, Büyükşehir Belediyesi Bölge Asfalt Plenti ile Beyşehir Belediyesi’nin yatırımları için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’ndeki törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aslının hızlı ve etkin karar alıp sahada uygulamak olduğunu belirterek, bu bağlamda 100 günlük eylem planında tüm Türkiye’de millet bahçeleri, millet kıraathaneleri yapma kararı aldıklarını söyledi. Bakan Kurum, “Bunların bir kısmını projelendiriyoruz ve bir kısmını da hayata geçiriyoruz. Çok kısa bir sürede de 81 ilimizde en az bir tane millet bahçesi ve kıraathane yapacağız. Bunun dışında da yine bakanlığımızın planları var. Bunun içinde katı atık arıtma tesisleri, şehit ailelerimize kredi verilmesi, sosyal konut üretimi ve altyapı ile akla ne geliyorsa bunların hepsini yapacağız. Biz ekonomik bir saldırı ile karşı karşıyayız ama yıllardır süren bu ekonomik savaşta milletimizle bir olduk. Bu savaşta net bir duruş sergileyerek bu savaştan galip çıkmayı başardık. 100 günlük eylem planlarımızın hiçbirinden de ekonomik savaştan dolayı bir durağanlık sergilemedik. Olması gereken tüm projeleri yapıyoruz” dedi. 

BAKANLIK OLARAK KONYA’YA 11,5 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti iktidarıyla birlikte şimdiye kadar Konya’da sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak toplamda 11,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunların bir kısmı İller Bankası’nın altyapı ile alakalı atıksu tesisleri, arıtma, içme suyu, kanalizasyon gibi tesisleri. Yine genel bütçeden belediyelerimize 8 milyar lira kaynak aktardık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile tam 18 bin 402 konut, 15 cami, 13 hastane, 18 ilkokul, kreş, kütüphane, 9 lise, sağlık ocağı, spor tesisi, 18 tane ticaret merkezi olmak üzere yaklaşık 2 milyar 200 milyon liralık iş yapmışız ki, bugün açılışı yapılacak bir proje de Beyşehir’deki 469 konutluk proje. Bu proje de yaklaşık 60 milyon bedelli. 100 konutluk diğer projemizi de inşallah en kısa sürede bitireceğiz.” 

KONYA SON 16 YILDA İLÇELERİYLE BÜYÜK BİR ATILIM İÇİNE GİRDİ 

Konya Valisi Yakup Canbolat, vatandaşları refah seviyesinin iyileştirilmesi ve yaşamlarını daha iyi şartlarda devam edebilmeleri için yoğun bir gayret gösterildiğinin altını çizerek, “Bu çabalarla Konyamız tüm ilçeleriyle birlikte son 16 yılda büyük bir atılım içerisine girmiş, tarımdan sanayiye, ulaştırmadan haberleşmeye, eğitimden sağlığa kültürden turizme kadar her alanda büyük bir gelişme sağlanmıştır” diye konuştu. 

YAPTIĞIMIZ TEK ŞEY ÜLKEMİZE MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Beyşehir’de 80 milyon liranın üzerine bir maliyetle hizmete açılan 12 tesisin hayırlı olmasını dileyerek, “Eskiden temeli atılan ama yıllarca açılamayan inşaatların yerini artık toplu açılışların aldığı bir Türkiye’deyiz. Bunu başaran AK Parti’nin bugünlere gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın, ilçe belediye başkanlarımızın, teşkilat mensuplarımızın ve tüm dava arkadaşlarımızın ve milletimizin emeği var. Bizim yaptığımız tek şey milletimize, ilçelerimize, Konyamıza ve ülkemize hizmet etmek” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR OLARAK İLÇELERİMİZE 5 YILDA 2 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi olarak 28 ilçeye 2 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, bunun 120 milyon liralık kısmının sadece Beyşehir’e yapıldığını söyledi. Altay, “Bugün de onlardan biri olan bölge asfalt plentinin de olduğu açılışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte prestij caddeler, asfalt çalışmaları, şehir konakları, spor salonları ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. KOMEK, Medeniyet Okulu gibi sosyal projeleri de ilçelerimizde yürütüyoruz. Beyşehir’in Konya için bir önemi daha var. Beyşehir Gölü ve Eşrefoğlu Camii çevresinde oluşan turizm potansiyeli. Bununla ilgili olarak da özellikle İçeri Şehir’de restorasyon çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah bundan sonra Konya’ya gelenler, mutlaka Eşrefoğlu’nda bir vakit namaz kılmak, Beyşehir Gölü’nü görmek ve sizlerle muhabbet etmek için mutlaka Beyşehir’e de gelecekler. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Bu, Beyşehir ekonomisine çok önemli katkı sağlayacaktır. Bizler Konya’ya hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Açılışı yapılan eserlerin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ OLARAK HİZMET ODAKLI ÇALIŞIYORUZ 

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti olarak her zaman insan odaklı çalışma yapmaya gayret ettiklerinin altını çizerek, “Siyaseti de yine insan odaklı ve hizmet edebilme aracı olarak kullandık ve bu yolda önemli aşamalar kaydettik. Beyşehir her zaman en iyisini hak ediyor. Bundan sonra da daha canlı ve heyecanlı bir şekilde ilçemize şehrimize hizmet edeceğiz” dedi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nin en heyecanlı ve en güzel günlerden birine ev sahipliği yaptığını kaydederek, hizmete açılan yatırımların hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Beyşehir’de yapımı tamamlanan 12 tesisin toplu açılışı, kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim