KSO meclis ve meslek komitesi üyelerinin yoğun katılımıyla yapılan toplantıda, sanayiciler Elvan’a sorunlarını ve çözüm önerilerini iletirken, KSO Başkanı Kütükcü de Elvan’a sanayicilerin taleplerini de içeren ‘Konya Sanayisi Güncel Ekonomik Durum Değerlendirme Raporu’ ile ‘Çalışma Hayatına İlişkin Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli iki ayrı rapor sundu. 

Toplantının açılışında konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, 65. Hükümet Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a böyle bir dönemde Konyalı sanayicilerle birlikte oldukları için teşekkür etti. Konya sanayisinin zor ekonomik şartlara rağmen yılmadan üretmeye devam ettiğini vurgulayan Kütükcü, “Ülkemizi hep beraber, yüksek faiz-yüksek kur ve yüksek enflasyon sarmalından çıkararak, yeni ve güçlü bir ekonomik rotaya sokma mücadelesi veriyoruz. Bu gemiyi sakin sulara çıkarmak hepimizin ortak sorumluluğu. Ancak bu dönemde işletmeler olarak daha fazla desteklenmeye ihtiyacımız var. Birinci önceliğimiz şirketlerimizin, sanayi tesislerimizin yaşatılması ve ülkemizin kazanımlarının korunması olurken, ikinci önceliğimiz de içinde bulunduğumuz ekonomik sürecin sebeplerini ortadan kaldıracak kalıcı tedbirler almak olmalı. Özellikle yüksek ithalat bağımlılığımızı ortadan kaldıracak tedbirler geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Kur ve faiz tarafındaki yükselişin, sanayicilerin üretim maliyetini çok ciddi oranda artırdığını vurgulayan Kütükcü, “Devletimizde alınan tedbirler, yapılan düzenlemeler ve destekler için teşekkür ederiz. Ancak üretimin devamını sağlamak için daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Sanayicilerimiz artan enerjiden istihdama kadar pek çok alanda yeni desteklere ihtiyaç duyuyor” şeklinde konuştu. 

‘BİZİM İÇİN REEL SEKTÖR ÇOK ÖNEMLİ’

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ise, Konya’nın güçlü bir sanayi alt yapısına sahip olduğunun altını çizerek, “Her zaman söylüyoruz, Konya fabrika yapan fabrikalara sahip bir il. Birçok sanayi kentine göre farklılık arz eden avantajları var. Bu dönemde özellikle yatırım malı üreten sanayicilerimizin sıkıntıları olduğunu da biliyoruz. Bunların hepsini çözmek bizim görevimiz. Bizim için reel sektörün ayakta tutulması, tezgahların kapanmaması, üretimin devamı çok önemli. Bugüne kadar pek çok tedbir alındı. Önümüzdeki günlerde yeni ilave tedbirleri de devreye sokmuş olacağız” dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim