Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) ve Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, yaklaşan Mevlana Haftası öncesi, Mevlana Müzesi civarındaki lokanta ve turistik eşya satan esnafı ziyaret ederek uyarılarda bulundu. 

 Her yıl 7 - 17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Mevlana'yı Anma ve Şeb-i Arus Törenleri öncesi KONESOB ve Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, oda yönetim kurulu yetkilileri ile birlikte Mevlana Müzesi civarındaki lokanta ve turistik eşya satan işyerlerini denetledi. Başkan Karamercan, esnaflara hoşgörü şehrinde olduklarını hatırlattı ve fiyatları artırmamaları uyarısında bulundu.  "Esnaflarımızın hazırlıklarını görmek için Mevlana Müzesi civarındaki lokanta, otel, taksi durakları, hediyelik eşya satıcılarının işyerlerini ziyaret ettik" diyen Başkan Karamercan, "Bu ziyarette esnaflarımıza uyarılarımızı yaptık ve şehrimize gelen turistleri üzmeden güler yüzle karşılayıp yine aynı şekilde uğurlamak en büyük prensipleri olmalı" açıklamasında bulundu.  Esnaf ziyaretlerinde özellikle lokantalarda masalardaki menü ve fiyat tarifelerini kontrol ettiklerini ve işyerinin temizliğine baktıklarını hatırlatan Başkan Karamercan şunları söyledi:

 "Konya'daki lokantacı esnafımız her yönüyle turistleri ağırlamak için hazır. Buradan esnaflarımıza bir ricam olacak; gelen turistleri üzmeyelim, kandırmayalım, helalinden ve öz kazanalım. Fırın kebabını 100,150 gram verelim ama daha fazla üstüne çıkmayalım. Mevlana Haftası öncesi Konya'mıza gelen yerli ve yabancı turistlere kendi misafiriniz gibi muamele edelim. Fiyatlarda şişirme yapmayalım ve ahilik kültürüne göre davranalım. Konyalı esnaflar olarak az kazanalım ama hakkımızla kazanalım. Yaşanan bazı üzücü hadiseler ve şikayetler oluyor ve müşteri şikayetleri Konya'yı olumsuz yönde etkiliyor. Bunun önüne geçmemiz için esnafımızın daha bilinçli olması gerekiyor."

İHA

Editör: TE Bilişim