Geçen yıl Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Kent Meydanı Projesi,  kazılar sırasında tarihi temel kalıntılarını rastlanılması ve ihaleyi alan firmanın maddi sıkıntılar içerisinde olması ve kış mevsimi nedeniyle çalışmalar durdu. Alanın açık olmasını fırsat bilen vatandaşlar ise meydanı otoparka çevirdi. Çalışmaların durmasını fırsat bilen onlarca araç sahibi aracını 'Kent Meydanı'na park ediyor. Kent Meydanı çalışmalarının ne zaman başlayacağı ise hala belli değil, Tarihi Kent Meydanı Projesi çerçevesinde yakın bir zaman önce kazı çalışmalarına başlanan Adalet Parkı'nda çalışmalar durmuş, müteahhit firmanın battığı söylentileri çıkmıştı.
TARİHİ TEMEL KALINTILARI ÇIKMIŞTI
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Kent Meydanı Projesi çerçevesinde yapımına başlanan birçok çalışma, belirtilen süre içerisinde bitirilimedi.  Yıkılan eski adliye binasının yerinde devam eden kazılarda ise tarihi temel kalıntıların çıkmasının ardından kazılara sanat tarihçileri, arkeloglar ve özel bir kazı ekibi de katılmıştı. Selçuklu veya geç Osmanlı döneminden kalıp kalmadığı tam olarak belirlenemeyen temel kalıntılarının ise bir kısmı ortaya çıkarılmış, arkeologlar ise temelin kalan kısmının ortaya çıkartılması için hummalı bir şekilde çalışmalara başlamıştı. Yavaşlayan çalışmalar projenin ekonomik maliyetini arttırdığı için yapıcı firmanın battığı söylentileri ortaya çıkmıştı. Bu nedenle çalışmaların durduğu ifade edilmişti.
PROJEYE BÜYÜK UMUTLA BAŞLANMIŞTI
Aylar öncesinden ilk kazma vurulan ve 300 gün içerisinde bitirilmesi planlanan Tarihi Kent Meydanı'nda 200 araçlık bir otopark, Selçuklu Sultanları'nın kitabeleri, 100 bin kişilik miting alanı, tarihi Selçuklu sokağı, Selçuklu Sultanları galerisi, Selçuklu medeniyet anıtı, 11 tescilli yapı, 13 Konya evi ve Sultanlar yolunun olacağı belirtilen proje, 45 bin metrekare alanda konuşlandırılacaktı. Projenin toplam bedeli ise 12 milyon 929 bin 260 TL'ydi. Ancak çalışmalar durdu. Çalışma alanı otoparka döndü.
KERİM ATICI

Editör: TE Bilişim