Enstrümanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen Uğurlu her enstrümanın bir medeniyeti temsil ettiğini, her çalgının bir gelişim süreci olduğunu ve bu süreçte enstrümanın ortaya çıktığı toprakların o enstrümana tüm bilincini ve yaşanmışlığını verdiğini ifade etti. 

YILDA 105 KONSER VERİYORUM

“Dört yaşından beri müzik eğitimi aldım. 16 yaşında konserlere başladım. O yaşımdan beri de profesyonel anlamda konserler veriyorum. Viyana’da okurken arkadaşlarım klasik müzikle uğraşırken, benim Viyana sokaklarına boy boy afişlerim asılırdı. Dünyanın çeşitli yerlerinde konserler verdim.” diyen Uğurlu, dünyanın birçok yerinde yılda 105 konser verdiğini vurguladı.

“GENÇLERE TAVSİYEM KENDİNİZ OLUN”

Anadolu medeniyetlerinin savunucusu olduğunu belirten Uğurlu, yöresel olmayan bir şeyin evrensel olamayacağını anlattı. “Yörenizi bilmez ve tanımazsanız, Amerika’daki siyahi bir adamla arkadaş olamazsınız. Bu yüzden gençlere tavsiyem, kendiniz olun başka kimse olmayın.” diyen Uğurlu hiçbir şeyi körü körüne savunmamak gerektiğini söyledi. 

NEÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasin Bulduklu ise etkinliğe katılımından dolayı Uğurlu’ya teşekkür etti. Bulduklu “Güzel söyleşi için Sayın Uğurlu’ya çok teşekkür ederiz. Her zaman olduğu gibi bu programda da bizi yalnız bırakmayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, Dekanımız Prof. Dr. Bi̇lal Kuşpınar’a, diğer fakültelerden katılan Dekanlarımıza, öğretim elemanı arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize de şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Program soru – cevap bölümünün ardından Rektör Şeker’in Piyanist ve Besteci Tuluyhan Uğurlu’ya günün anısına çeşitli hediyeler vermesinin ardından son buldu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim