Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara rağmen trafik kazalarının önüne geçilemiyor. Geçtiğimiz haftasonu dikkatsizlik ve kural ihlali sonucu meydana gelen kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı.

KAZADA BABA ÖLDÜ, EŞİ VE 

ÇOCUKLARI YARALANDI

Aksaray’da hafif ticari aracın, iddiaya göre yola aniden çıkan pancar yüklü kamyona çarpması sonucu sürücü hayatını kaybetti, eşi ve iki çocuğu ise  yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Aksaray- Konya karayolunun 67'nci kilometresinde meydana geldi. Adil Biçer (42) yönetimindeki 66 DP 349 plakalı hafif ticari araç, iddiaya göre yola aniden çıkan Ahmet Şahin (46) yönetimindeki 68 HL 407 plakalı pancar yüklü kamyona çarptı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Adil Biçer, eşi Sultan Biçer (43), çocukları Arzu Betül Biçer (15) ve Musab Biçer (3) yaralandı. Yaralılardan Adil Biçer, ambulansla Eskil Devlet Hastanesi'ne, Sultan, Arzu Betül ve Musab Biçer, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Şahin ise kazadan yara almadan kurtuldu. Tedaviye alınan yaralılardan Adil Biçer, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazanın ardından sürücü Ahmet Şahin, gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

3 OTOMOBİLİN KARIŞTIĞI

KAZADA 8 KİŞİ YARALANDI

Seydişehir’de 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hakim birinin ise savcı olduğu öğrenildi. Kaza, saat 18.00 sıralarında Seydişehir- Konya karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre Mevlüt Karakuş yönetimindeki 42 ZG 562 plakalı otomobil, sünücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçerek Ogün Biltekin yönetimindeki 42 KY 107 plakalı otomobile çarpıp, şarampole devrildi. Çarpmanın şiddeti ile savrulan 42 KY 107 plakalı otomobil de akaryakıt istasyonundan çıkmak üzere yol kenarında bekleyen Eyüp Kıyak  yönetimindeki 42 ZY 087 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücüler ile otomobillerde bulunan Selda Kıyak, Abdullah Kıyak, Hakan Yıldız, Emine Karakuş ve Kübra Büyükçolak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Ogün Biltekin’in Seydişehir'de hakimlik yaptığı, Kübra Büyükçolak’ın ise Cumhuriyet Savcısı olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE

DEVRİLDİ, 5 KİŞİ YARALANDI

Kulu’da meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Kaza, Kulu Makas Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Aksaray’dan Ankara istikametine seyir halinde olan V.K. (38) idaresindeki otomobil, plakası alınamayan bir TIR tarafından sıkıştırılması sonucu sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle şarampole devrildi. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, otomobil sürücüsü V.K. ile otomobilde bulunan yolcular K.K. (40), İ.Z.K. (3), İ.K. (3) ve S.K. yaralandı. Yaralılardan 4'ü olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Kulu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, S.K. ise Ankara’ya sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BARİYERE ÇIKAN KAMYONETİN

DİNGİLİ KOPTU

Kulu’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlerin üzerinde çıkan ve dingili kopan kamyonetin sürücüsü kazadan hafif yaralı kurtuldu. Kaza, Kulu ilçesi Dinek Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Kulu'dan Konya istikametine gitmekte olan H.K. idaresindeki 42 GM 143 plakalı kamyonet, iddiaya göre sürücüsünün direksiyonda uyuması sonucu kontrolden çıkarak refüjde bulunan demir bariyerlerin üzerine çıktı. Dingili kopan kamyonet yaklaşık 60 metre ilerleyip refüjde durabildi. Kamyonetin kopan arka tekerlekleri ise araçtan geride kaldı. Kamyonet sürücüsü kazadan hafif yaralı kurtulurken, kaza sırasında karşı yönden başka bir aracın gelmemesi ve muhtemel başka bir kazanın yaşanmaması sevindirdi. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine ulaşan sağlık ekipleri hafif yaralı sürücü H.K.’ye ilk müdahaleyi yaparken, polis ekiplerinin yaptığı alkol muayenesinde sürücünün 140 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü H.K., Kulu Devlet Hastanesine kaldırılırken, kaza yapan araç çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA/DHA

Editör: TE Bilişim