İlk önce Kaymakamlık binasında Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi’yi makamında ziyaret ettiler buradan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinliklerine katılan Başkanlar ve beraberlerindeki heyet daha sonrasında Belediye binasına geçtiler.

Belediye Meclis Salonu’nda Ereğli Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin de katıldığı bir tanışma toplantısı yapıldı.

Tanışma toplantısında konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “1953’te Kore Savaşı ve Türk Milleti’nin Türk Ordusu ile birlikte Kore halkının yanında yer almasıyla başlayan ilişkilerimiz günümüze kadar hem Ereğli ölçeğinde hem de Türkiye olarak karşılıklı saygı, sevgi ve özellikle samimiyet içerisinde devam etmektedir. Özellikle 2001 yılından itibaren Ereğli’miz ve Kwangjin şehirlerinin kardeş şehir olması, bu güne kadar karşılıklı olarak Başkanlar ve heyetler düzeyinde ziyaretlerin olması bizleri çok mutlu ediyor. Geçen yıl kardeş şehrimiz Kwnagjin’e ziyaret hazırlıkları yaparken ülkemizde gerçekleşen 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi ile ilgili olağanüstü hal yasasının olmasından dolayı ziyaretimizi gerçekleştiremedik ama sizleri aramızda görmek bizi daha da mutlu etti. Artık bu kardeşliğin, karşılıklı saygı, sevgi ve samimiyetin perçinleşmesi için iki şehir arasında ortak projelerle somutlaştırılmasını istiyoruz. Bu konuda önceliğimiz istihdam da sağlayacak fabrika, Gwangjin Parkımızın daha da geliştirilmesi ve engelli vatandaşlarımıza yönelik çeşitli projeler olacaktır." Gwangjin Belediye Başkanı Kim Sun-Gap ise: “Kardeş şehrimiz Ereğli’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle Misafirperverliğinizden ve samimi yaklaşımlarınızdan dolayı Belediye Başkanımız Özkan Özgüven Bey başta olmak üzere hepinize şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum. Ereğli sürekli gelişen ve büyüyen güzel bir şehir. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi somut projelerle sevgi, saygı ve samimiyet çerçevesinde yürüttüğümüz ikili ilişkilerimiz daha da ilerleyebilir. Buna katkımız olması da bizleri ayrıca mutlu eder. Özellikle engelliler ve Belediye Başkanımızın vatandaşlarımıza gösterdiği ilgi bizim için çok kıymetlidir. İkili ilişkilerimizin artması dileğiyle bizleri şehrinizde misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Karşılıklı tanışma ve hediyelerin ardından Başkanlar ve heyetler özellikle Gaziler Derneği’nde Kore gazileri ve diğer gazilerle ile bir araya geldikler, Anfoder’in Ereğli’yi anlatan fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiler daha sonra da şehirde bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Editör: TE Bilişim