Konyalılar Derneği ve İstanbul Konyalılar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği iftar programı, Sefaköy Ovalı Restoranı'nda gerçekleştirildi. Organizasyona katılım yoğun olurken, programda gurbette okuyan öğrencilere destek çağrısı yapıldı.

Ömürden bir gün gider gibi Ramazan-ı Şerif'i de bir bir geride bırakıyoruz. Rahmet ve mağfiret ayında kardeşlik ve dostluk sofraları kurulup, lokmalar paylaşılıyor, hayır ve hasenat için Müslümanlar adeta birbiriyle yarışıyor. Gaye; Allah'ın rızasına erişip, rahmetin sağnak sağnak yağdığı bu ay da nasiplenenlerden olabilmek. Çeşitli dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları da bu yarışın içerisinde. İftar ve sahur programları organize edip, sofralar kurup, kardeşlik köprüleri atıyorlar. İşte bunlardan biri Konyalılar Derneği ve İstanbul Konyalılar Vakfı. Derneğin ve Vakfın ortak düzenlediği iftar programı önceki gün İstanbul Sefaköy'deki yenilenen yüzüyle Ovalı Restoranı'nda gerçekleştirildi. Programa; Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Adem Esen, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurul Üyesi Ali Altıntaş, Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu Başkanı Kemal Çelik, İkev İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı Başkanı Suat Yıldırım ve çok sayıda ilçe dernek ve vakıf başkanları katıldı. Program Yeşilköy Mecidiye Camii İmam-ı Hatibi Fahri Sevil'in ahirete intikal etmiş dernek ve vakıf kurucuları ile merhum üyelerin ruhu için okunan Yasin-i Şerif ile başladı.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER DESTEK VURGUSU 

Daha sonra Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Başkan Fikirli, her sene düzenledikleri iftarın artık bir gelenek haline geldiğini belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Fikirli, şunları kaydetti: "Biz bu tür programlarımızı genele açık tutmayı tercih etmiyoruz. Oraya harcayacağımız gücümüzü nasıl bir öğrencimize daha katkıda bulunuruz diye düşünüp, bunun için mücadele veriyoruz. Önümüzdeki dönem 300'ün üzerinde öğrencimize yine eğitim bursu vermek için çalışmalara başladık, Siz kıymetli hemşehrilerimizin destek ve katkılarını bekliyoruz." Sıcak ve samimi bir ortam eşliğinde oruçlar eda edilip, koyu sohbetlerin ardından program son buldu.  

MUSTAFA GÜZEY

Editör: TE Bilişim