AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından “İşimiz İnsana Hizmet” şiarıyla organize edilen “81 İl 7 Bölge Eğitim Toplantısı”nın ilki 19-22 Ekim tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi. Yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda insan haklarına dair farkındalığın arttırılması amacıyla başlatılan eğitim programının ilk ayağına; İç Anadolu Bölgesi; Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinden AK Parti Ana Kademe İl İnsan Hakları Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları İl İnsan Hakları Başkanları ve Başkan Yardımcıları katıldı.

Uzman eğitmenler, interaktif ve modüler eğitim metotlarıyla gruplar halinde katılımcılara insan hakları temel kavramları üzerinde deneyimsel öğrenme çalışmaları ve bilgilendirme yaptı. Her gün farklı oturumların gerçekleştirildiği eğitimler, bilgilendirici ve öğretici biçimde uygulandı. Eğitim programı farklı ana başlıklar halinde katılımcı görüş ve sunumlarıyla tamamlandı. AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta’nın öncülüğünde başlatılan eğitim programına; İnsan Hakları Başkan Yardımcıları; AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Nihan Sakal Turnataş ve Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Tarık Hatipler ile Onur Alp Başayar ve Yasemin Atasever katılım sağladı.

USTA: TÜRKİYE’Yİ YARINLARA AK PARTİ TEŞKİLATIMIZ TAŞIYACAKTIR

Eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta, insan hakları kapsamında parti teşkilatlarını bilgilendirmek ve farkındalık sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Türkiye’yi her alanda layık olduğu statüye kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Usta, “İktidarımız boyunca insan hakları alanında ‘sessiz devrimler’ gerçekleştirdik. ‘İşimiz insana hizmet’ diyerek eski Türkiye’den kalma sorunlara kalıcı çözümler ürettik. Bunu, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ilkeli kadrolarımız sayesinde başardık. Türkiye’yi aydınlık yarınlara dürüst ve dinamik AK Parti teşkilatımız taşıyacaktır.” dedi.

Usta, eğitimin içeriğine dair şu bilgileri paylaştı: “Dava kardeşlerimizle, temel insan hakları anlayışı, kavramlar, ülkemizde insan hakları alanında sık karşılaşılan durumlar, insan hakları alanında ulusal ve uluslararası alanda karşılaşılan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Yerelde karşılaşılan sorunları ele aldık. Katılımcılarımızın aktif şekilde görüşlerini dile getirdiği bir eğitim oldu. Bundan sonrada diğer bölgelerimizde aynı formatta eğitimlerimize devam edeceğiz. Eğitimler önümüzdeki dönemlerde yapacağımız çalışmalarımız için önemli bir yol haritası olacak. İlk eğitimimizi gerçekleştirdiğimiz Konya’da bizlere katkı sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve İl Başkanlığımıza, teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” Verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini kaydeden Usta, eğitime katılan tüm teşkilat mensuplarına da teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim