Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, 3 Kasım Cumartesi günü Bayır Diamond otelde yapılacak olan, MİLKO kuruluşlarının beraber düzenlediği Hak ve Adalet Konferansı için bir basın toplantısı düzenledi.

Her zaman, zeminde ve her halde kesinlikle doğru ve uygun olan; geçerliliğini, gerekliliğini ve değerini her şart altında koruyan, asla değişikliğe uğramayan ve dejenere olmayan ve her zaman ihtiyaç duyulan tek mutlak doğrunun ‘Hakk’ olduğuna işaret ederek sözlerine başlayan AGD Konya şube Başkanı Mehmet Parlak, “İslâm'a göre hakların kaynağı, bir ismi de “Hak” olan Cenâb-ı Allah’tır. Çünkü O’ndan başka Hâkim ve O’ndan başka hüküm koyucu olamaz. Bâtılın dayanağı, kuvvettir; zulüm, baskı ve dayatmadır. Batıl kuvveti hak sebebi sayar ve bu yüzden yeryüzünde sürekli zulüm ve ifsada yol açar. Hak her halükarda batıla galip gelecektir. Nitekim Cenab-ı hak (cc) Batılın hak karşısında yok olmaya mahkum olduğunu bizlere açıkça belirtmektedir” dedi. 

Hakkın kaynağını dört esastan aldığını dile getiren Mehmet Parlak, “Birincisi yaratılıştan itibaren tüm insanlara verilen temel insan haklarıdır. Bunlar hayat, inanç, düşünce, mal ve servet, namus ve ahlak, akıldır. İkincisi emek karşılığı doğan haklardır. Sırasıyla adalet gereği oluşan haklar ve karşılıklı rıza ile yapılan anlaşmalardan doğan haklar da vardır” dedi. Tarih boyunca gerçek hak anlayışını peygamberlerin temsil ettiğine değinen AGD Konya Şube Başkanı Parlak, “Resulullah (sav) Ebu Derda (RA)'dan rivayet edilen bir Hadislerinde "Her hak sahibine hakkı verilmelidir" buyurmaktadır. Adalet,ise, her şeyi layık olduğu yere koymak, doğru hüküm vermek haksızlıktan sakınmaktır. Adaletin zıddı zulüm, haksızlık, adam kayırmak gibi kötü davranışlardır. Biz Müslümanların temel görevi yeryüzünde hakkın ve adaletin hakim kılınmasıdır. Batılın egemen olduğu bu günkü dünya'da hakkın ve adaletin yerini zulüm, baskı tahakküm ve sömürü almıştır. Bu yüzden hak eksenli yeni ve adil bir dünya'nın kurulması en son ümmet olarak gönderilen biz Müslümanların eliyle olacaktır. Esasen bu bize Allah (cc)'ın biçtiği bir misyondur, görevdir. Yeryüzünde hakkın ve adaletin hakim olması, yani hak eksenli bir dünya kurulması için Kuran-ı Kerimde Allah, ‘Size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir.’ buyurmaktadır” dedi.

ADALET HAYATIN HER ALANINDA GÖSTERİLMELİ

İslam’da adaletin hayatın her alanında gösterilmesi gerektiğine değinen Parlak, “Savaşta, barışta, nimetlerin paylaşımında, ölçü ve tartıda çalışmada, ücrette, çocuklar arasındaki sevgi ve mal paylaşımında, eşimize karşı, komşularımıza karşı adaletli davranmak en büyük erdemdir. Hülasa adalet, kâinatın düzeni, bir devletin bekası, ailenin ve toplumun huzuru, dünyanın saadeti, müminlerin ise ahirette huzur ve mutluluğu için gereklidir. Yeryüzünde marufun (iyiliğin) hakim olması ancak hak ve adaletin üstün tutulmasıyla mümkün olacaktır. Hakkın ve adaletin üstün tutulup yeryüzünde marufun hakim olmasıyla birlikte tüm insanlık alemi saadete ve huzura erişecektir. Yeryüzünde hakkı üstün tutup adaleti sağlamak bu vesileyle de tüm insanlığın saadetine vesile olmak hem imanımızın hem de içinde bulunduğumuz milli görüş anlayışımızın gereğidir” dedi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kurmak amacıyla 1969 yılında Konya’dan İslami ve insani bir hareket başlattığını hatırlatan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Bunun için madden ve manen projeler ortaya koymuş önce ahlak ve maneviyat merkezli bir anlayışı insanlığın gündemine getirmiştir. Milli görüş hareketinin 50. yılına girerken Hak ve adalet merkezli kurulan MİLKO (milli görüşçü kuruluşlar) kuruluşlarımız ile "Konya'dan İnsanlığa" hakkı üstün tutan bir anlayışla, İnsanlığın Saadeti için Hak ve adalet merkezli bir dünyanın kurulmasının elzem olduğunu yeniden haykıracağız. Hak ve Adalet Konfernımıza tüm kardeşlerimizi bekliyoruz” dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim