AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Gençlik STK’ları, Gençlik Meclisleri, İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanları ile bir araya geldiği toplantıda, Konya’nın davanın kalesi olduğunu ve gençliğin tüm paydaşları ile birlikte kaleyi sağlam tutacaklarını söyledi. Özboyacı, ‘Hep birlikte samimiyetle, ihlasla ve gayretle genç kardeşlerimiz için çalışacağız’ dedi.  AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahim Sönmezler ile birlikte, Konya’da gençlik alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Gençlik Meclisleri, AK Parti İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanları ile bir araya geldi. Gençlik alanında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Konya gençliğinin gelişimi için birlikte çalışılması noktasında mutabık kalındı. 

‘ŞİKAYET MAKAMI DEĞİLİZ’

Konya’da gençlik alanında faaliyet gösteren herkesin bugün bir masanın etrafında toplandığını belirten Selman Özboyacı, gençlerimizin ülkemizin hazinesi olduğunu ve bu hazinenin hiçbir şekilde zarar görmeden gelişim sağlaması için gayret sarf edilmesi gerektiğini ifade etti. Bugün bu masanın etrafında buluşan hiç kimsenin şikayet etmeye hakkının olmadığını belirten Özboyacı, ‘Şehrimiz ve ülkemiz için bereketli zamanlardan geçiyoruz. Şehrimizde gençlik ile ilgili çalışan herkesle bir araya gelebilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu masanın etrafındaki kimse şikayet makamı değildir. Bizler bulunduğumuz vakıflarda, derneklerde, meclislerde ve teşkilatlarda gençlerimizin sorunlarını çözme makamıyız. Onların gelişimi için hep beraber çalışma yapmamız gerekiyor. Genç kardeşlerimiz için hep birlikte samimiyetle, ihlasla ve gayretle çalışıp çabalayacağız. Biz, halis niyetle gayret gösterip, çabalarsak, inanıyorum ki başarılı oluruz’ dedi. 

‘GENÇLER İÇİN FEDAKARLIK YAPMALIYIZ’

STK’ların en büyük sıkıntısının insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Milletvekili Özboyacı, ‘Vakıflarımıza, gençlik meclislerimize veya gençlik teşkilatlarımıza gelemeyen genç kardeşlerimizin ayağına gitmemiz gerekiyor. Şehrimizde, ulaşılmadık, kazanılmadık genç kalmaması gerekiyor. Bu konuda hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Gençlik alanı ile alakalı tüm paydaşlarımız farklı kulvarlarda olsa da, aynı düşüncede çalışma yapıyor. Hepimiz ülkemizle ilgili, ümmet ile ilgili daha iyi neler yapabiliriz diye düşünüp çalışmamız gerekiyor. İnşallah burada bulanan hiç birimiz makam ve mevki gözetmeksizin, Allah’ın rızasını kazanmak ve gençlerimizi doğru yola sevk etmek için birlikte çalışacağız’ diye konuştu. 

‘OKUYALIM VE OKUTALIM’

Gençlerle zihin dünyasının gelişiminin başladığı süreç itibariyle ilgilenilmesi gerektiğini belirten Özboyacı, gençlerin zihin dünyasındaki gelişimin çok iyi takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Özboyacı, ‘Burada hep birlikte yapacağımız çalışmalarla, Konya ve Türkiye’de gençlerimizin bir fotoğrafını çekmeye gayret edeceğiz. Bugün çok güzel bir rahmet ortamı var. Hepimizin niyeti genç kardeşlerimiz için hayırlı işler yapabilmek. Bir yerden başlayacaksak, ortak bir şuurla hareket etmek için okuyarak ve okutarak başlamamız gerekiyor. İnşallah hep birlikte okuyalım, düşünelim, uygulayalım ve neticelendirelim’ şeklinde konuştu.  Özboyacı’nın konuşmasının ardından davetliler, gençlerle alakalı sorunları ve birlikte yapılabilecek çalışmaları paylaştı. Konuşmaların ardında gençlik için dertlenen ve uğraşan tüm paydaşlarla Konya gençliğinin gelişimi için birlikte çalışma yapılması noktasında mutabık kalındı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim