Törene Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Ak Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Bem-Bir Sen Konya Başkanı Sait Közoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Daha sonra söz alan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da başkanlık görevini yürüttüğü 4.5 yıllık süre zarfında muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve kaymakamlık başta olmak üzere tüm kurumlar ve ekibiyle birlikte daha güzel ve daha müreffeh bir Meram için çabaladıklarını hatırlattı. Yollar, tesisler, parklar, kültür ve gençlik merkezleri, spor tesisleri, pazar yerleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Meram’a yakışır bir şehirleşme gayretinde olduklarını söyleyen Başkan Toru, bu amaçla devasa yatırımları, plan ve projeleri hayata getirdiklerini belirtti. Son yıllarda birbiri ardına açılan alışveriş merkezlerinin, bizim geleneksel pazar yerlerimizi gölgeleyemediklerini belirten Başkan Fatma Toru, her türlü ürünün satıldığı, teşhir edildiği pazar yerlerinin, milletin bire bir iletişim kurduğu sıcak yüzüyle hizmet sundukları, kültürümüzün önemli bir parçası olduğunun altını çizdi. 

Meram’ın her geçen gün daha da büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Başkan Toru, sözlerini şöyle sürdürdü; “2023 vizyonu çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve önderliğinde büyümenin tüm hızıyla sürdürülmesi çalışmaya ve birlik ve beraberliğimize halel gelmemesi için de  devlete millete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Beş yıla yakın bir süredir sizlere hizmet etmenin onurunu tüm Belediye personeliyle birlikte yaşıyoruz. Projelendirip, temelini attığımız yerlerin açılışlarını yaparken, ilçemiz Meram da yeni tesislere kavuşuyor. Açılışı yapılan her tesis, temeli atılan her yatırım esasen, ülkemize yapılan saldırılara karşı cevabımızdır. Bizim esnafımıza güvenimiz tam. Ancak vatandaşların haklarını koruyabilmek amacıyla fiyat ve kalite denetimlerimiz tüm sıkılığı ile devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.” 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim