Ereğli Emniyet Müdürü Bahattin Çetindere, düzenlediği basın toplantısında sorumluluk alanlarında gerçekleşen olaylar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçen yıl bin 769 olay meydana geldiğini kaydeden Çetindere, yeni uygulamaya başladıkları, 'Dar Bölge Sorumluluk Sistemi' ile suçların önlenmesine ve meydana gelen olayların faillerinin yakalanmasında ekiplere yeni bir dinamizm kazandırıldığını bildirdi.
Çetindere, “2010 yılında ilçemizde hiç cinayet olayına rastlanmazken, 121 intihar olayının yaşanması ve aile fertlerine kötü muamele suçunda artış yaşanması kaygılandırmıştır. Geçen yıl mala karşı işlenen suçlarla ilgili olarak 445 olay yaşanırken, kişilere karşı işlenen suç miktarı ise bin 324 olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin maksimum seviyede sağlanması amacıyla yapılan çalışmalarda uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelede başarılı çalışmalar yapılarak toplam 66 ayrı olayda 99 zanlı gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiştir. MOBESE görüntülerinden yararlanılarak 23 ayrı olay çözülmüştür” dedi.
İlçede 34 bin 776 aracın trafiğe kayıtlı olduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Çetindere, sürücülere trafik eğitimleri verildiğini dile getirdi. Çetindere, geçen yıl 8 bin 269 sürücü ve araca ceza uygulandığını, bin 547 aracın trafikten men edildiğini, trafik kazalarında ise 2 kişinin hayatını kaybederken 238 kişinin yaralandığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim