Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, yeni dönem öğrencileriyle tanışma kahvaltısında bir araya geldi.  Binicilik Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tanışma programına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Karakuş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Abdullah Yorulmaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Ekizer ile öğrenciler katıldı.

 Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Engelli Öğrenci Birimimiz, bilhassa son 3 senedir çok aktif olarak görev yapıyor. Rektörlük yönetimi olarak işin içine biraz daha girmemizle birlikte engelli öğrencilerimizle ilgili hem fiziksel erişebilirlik hem bilgilendirme konusunda etkinliğimiz daha da arttırıldı. Engelli öğrencilerin, hem ders göreceği yere rahat ulaşması hem de verilen dersin onun düzeyine uygun olarak anlayabileceği şekilde yapılması, sınavlarda engelli öğrencilere tanınan özel ayrıcalıklar konularında gerek öğrencilerimizin gerek öğretim görevlilerimizin farkındalıklarını arttırma konusunda epey bir çaba gösterildi. Meslek yüksekokullarımızda da bizim için bir ya da bin öğrenci fark etmez orada da engelli asansörümüz var. Kendi çocuğumda işitme engelli olduğu için bir engelli babası olarak ve bu konuda yaşadıklarımı da göz önünde bulundurarak, engelli öğrencilerimizin maksimum derecede hayatlarını kolaylaştırmak onları ötelemeden dışlamadan hatta farklı bile hissettirmeden yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

SELÇUK ENGELSİZ ÜNİVERSİTE

Selçuk Üniversitesi’nin fiziki şartlarından söz eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz, şu anda erişebilirlik konusunda çok iyi durumda.  17 engelli rampamız var. Tüm fakültelerde görme engelli öğrencilerimiz için hissedilebilir zeminlerimiz bulunuyor, artı her sene yönetim kurulu ve tüm daire başkanlarımızla toplantılar düzenleyerek herkese ev ödevi veriyoruz. Öğrenci temsilcilerimizle birlikte karşılaştıkları güçlüklere hemen anında çözümler üretmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz, kendilerini üniversiteye karşı daha fazla yakın hissediyorlar aidiyet duyguları gelişiyor. Bizde böyle bir şeye vesile olmaktan dolayı bu işin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii engelli öğrencilerimizin bilmediği birtakım yasal hakları da var. Mesela engelli öğrencilere burs bağlayan kurumlar mevcut onlar hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Karakuş, “Engelli Öğrenci Birimimize kayıtlı 180 civarında öğrenci var. Birim olarak her sene geleneksel olarak tanışma kahvaltısı düzenliyoruz. Amacımız; partner öğrenci düzenlemesiyle üniversitemizin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencilerle Engelli Öğrenci Birimi’ne kayıtlı öğrencilerle ve yeni kayıt olan öğrencileri tanıştırarak her türlü konuda destek olmaktır” diye konuştu.

“YALNIZ OLMADIĞIMIZI HİSSEDİYORUZ”

SÜ Engelli Öğrenci Birimi’yle geçen sene tanıştığını ifade eden Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şule Peynirci, “Engelli Öğrenci Birimi, arkadaşlarımızla iletişimimizin daha kolay olmasını, ayrıca sosyal aktivitelerimizin de daha fazla olmasını sağladı. Ayrıca burada çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Bizimle çok iyi ilgilendiler. Engelli Öğrenci Birimi gerçekten bizi düşünen bir kurum, henüz tanımayan arkadaşlarında bir an önce iletişime geçmesini tavsiye ederim” dedi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğrencisi Mustafa Ermiş ise “Engelli Öğrenci Birimi’yle 4. sınıfta okuyan bir arkadaşımın sayesinde tanışarak üye oldum. Burada benim gibi insanları görünce sevindim, yalnız olmadığımı hissettim. Böyle bir organizasyon çok hoşuma gitti, bizleri de kendi aralarına almaları güzel ortamı çok iyi buldum. İnsanlar, birbirlerini tanımasalar da oturup bir arada sohbet edebiliyorlar ve bizleri burada dışlamıyorlar. Engelli durumundaki arkadaşlarım, kendilerini ikinci planda hissetmesinler. Burada sosyal aktivitelere katılıp sosyalleşebilirler” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim