DSİ Konya’ya yaptığı yatırımlarla Konya'nın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.Konya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oyuyor.  Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Gölsu” projesi kapsamında Konya ve ilçeleri de nasibini aldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor" dedi.

AKŞEHİR YAYLABELEN BARAJI VE SULAMASI TAMAMLANDI

Akşehir Yaylabelen Barajı ve Sulamasının tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Akşehir Yaylabelen Barajında su tutulmuş olup depolanacak su ile 2019 yılı sulama sezonunda 3.720 dekar zirai arazinin tamamının sulanması sağlanacaktır" diye konuştu. 

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

Aydın, "Temelden yüksekliği 41 metre olan ve 1 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olan Akşehir Yaylabelen Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.580.000TL katkı sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

ILICAK REGÜLATÖRÜ VE SULAMASI TAMAMLANDI

Diğer taraftan Akşehir Ilıcak Regülatörü ve Sulaması inşaatının da tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Tamamlanan iş kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 1.580 dekar arazinin tamamının sulanması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. 

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

Ilıcak Regülatörü ve Sulaması tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.370.000TLkatkı sağlanmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim