Üniversite senato salonunda idari personelle buluşan Davutoğlu’na, üniversitenin geçirdiği aşamalar ve ulaştığı seviye hakkında kısa bir sunumda bulunuldu.
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Köyceğiz Yerleşkesi ve Meram Tıp Fakültesi yeni hastane binasındaki incelemelerine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve beraberindeki heyet eşlik ederek bilgilendirmede bulundu.
Rektör Şeker, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Üniversitenin ulaştığı akademik ve fiziki alt yapı hakkında bilgi veren Şeker, “Şu anda 40 binin üzerinde bir öğrenci potansiyeline sahibiz. Üniversitemizde yüzde 25 oranında lisansüstü eğitimine devam eden öğrencimiz var. Özellikle son dönemde açılan üniversitelerin akademik personel ihtiyacının arttığını bu yüzden üniversite olarak lisansüstü eğitime yönelik geleceğin öğretim üyelerini yetiştirmek adına bir çaba içerisindeyiz. 880 civarında Öğretim Üyemiz var. Bu ay itibari ile 460 civarında Yardımcı Doçentimiz var. 253 Profesör öğretim üyesine ulaşmış durumdayız. Toplamda 1743 kişilik genç, dinamik bir akademik kadroya sahibiz” dedi.
Üniversite ile ilgili sayısal verileri Davutoğlu ile paylaşan Şeker şunları söyledi: “Yabancı öğrencilerimizden çoğu yüksek lisans ve doktora öğrencisi, bu durum bizi memnun ediyor. Onların ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanında olmaları da önemli. Bunun yanında 81 ilimizden öğrencimiz var. O da mutluluk verici.”
Bu sene ilk defa öğrenci alan bölümler hakkında da bilgi veren Şeker, Hukuk Fakültesi ile ilgili olarak lisans değil yüksek lisans ağırlıklı bir eğitim vermek istediklerini ve çalışmalarına da bu şekilde devam ettiklerini kaydetti.
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise, ileri teknoloji ile ilgili özel çalışmalar yapılmasını tavsiye etti. Davutoğlu, “Çetin bir süreç geçirdi Necmettin Erbakan Üniversitesi. Benim kanaatim belli alanlarda yoğunlaşarak farklılık oluşturmak avantaj getirir. Yurt dışında da belli alanlarda üniversiteler isimlerini duyururlar. O bakımdan ileri teknoloji ile ilgili özel çalışmalar yapabilirsiniz. O zaman NEÜ diğer Üniversitelerden ayrılacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu NEÜ Köyceğiz Yerleşkesinde inşaatı devam eden Zeliha Akpınar Kampüs Cami ve diğer akademik birimleri yerinde inceleyerek Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’den devam eden inşaatlarla ilgili bilgi aldı. Ayrıca bu yıl içinde hizmete girecek olan inşaatının son aşamasına gelen tıp fakültesi hastanesi binasını da gezen Davutoğlu, çalışmaların nihayetinde ülkeye önemli bir sağlık merkezi kazandırılacağını sözlerine ekledi.
İHA

Editör: TE Bilişim