ERKONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Süzgün, açıklanan enflasyon rakamları ve güncel ekonomik gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. 

Enflasyondaki son rakamlardaki artışın da üzücü olduğunun altını çizen Başkan Süzgün, devlet ve esnaf el ele vererek daha da gayretli olunması gerektiğini ifade etti.

Süzgün, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ekim ayında Topyekün Mücadele kampanyasına rağmen yüzde 2.67 arttı. Beklenti yüzde 1.87 artış olacağı yönündeydi. 8 Ekim'de yıl sonuna kadar enflasyon sepetindeki tüm markaların ve tüm kalemlerin bulunduğunu pek çok ürün ve hizmette en az yüzde 10 indirim yapılmasını içeren kampanya başlatılmıştı. Kampanya kapsamında doğalgaz ve elektriğe yılsonuna kadar zam yapılmayacağı açıklanmıştı. Fakat rakamlara yansımadı” dedi. 

ÜRETİM ARTIRILMALI, TASARRUFA GEÇİLMELİ

Üretimin artırılıp ihracatın hızlandırılması gerektiğini ve başta devlet kurumları olmak üzere halkın tasarrufa yönelmesi gerektiğini savunan Başkan Süzgün, “Her ne kadar rakamlar ve yaşanan ekonomik gelişmeler üzücü olsa da çözümsüz değildir. Herşeyin üstesinden gelen ülkemiz bu günlerin de üstesinden gelecektir. Devletimiz özel sektör üretiminin ve ihracatın artırılmasına yönelik çalışmaları hızlandırmalıdır. Özellikle sanayicinin yükü hafifletilmelidir. Yeni yatırımlara teşvik büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra başta devlet kurumları olmak üzere halkımız tasarrufa yönelmeli. Gereksiz harcamalardan kaçınılmalı. Alınacak önlemler hasarı azaltacaktır” diye konuştu.

Süzgün, enflasyonla topyekün mücadeleye yılmadan devam edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim