KSO binası Konferans Salonu’nda yapılan eğitime Konya’daki CNC Operatörleri katıldı. Eğitimci Murat Yazılıdağ; Kalite, verimlilik, işlenebilirlik, resim okuma ve işletme stratejileri başlıklarında 6 saatlik eğitim verdi. Bunların yanında CNC tezgahlarını kullanımı konusuna değinen Yazılıdağ, operatörlere daha verimli kullanım konusunda ipuçları verdi. Yazılıdağ eğitim sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’de CNC operatörlerinin öneminin büyük olduğunu ve gelişen Türkiye’de CNC operatörlerine daha çok ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Yazılıdağ, CNC Operatörlerinin verimli olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’deki CNC operatörleri Avrupa’ya göre yüzde 40 oranında verimlilik elde edebiliyorlar. Bu oranın daha yukarı çekilerek, enerji, zaman, ve güçten daha çok tasarruf edilebilir. Günümüz  Türkiye’sinin gelişmesinin yanında verimli olmasının da çok önemi bulunuyor” dedi. 

SANAYİ ŞEHİRLERİNDE EĞİTİM DEVAM EDİYOR 

Yazılıdağ, açıklamasının devamında Türkiye’nin birçok ilinde CNC operatörlerine eğitimlerin devam ettiğini söyledi. Türkiye’de sanayi alanında kendini ispatlamış, Konya, Bursa, Gaziantep, Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerde bu eğitimlerin devam ettiği bilgisini veren Yazılıdağ, seneye de bu eğitimlerin devam edeceğini dile getirdi. 

CNC operatörlerine verilen eğitimler 6 saat sürüyor ve bu eğitimler şehirlerdeki sanayi odaları işbirliğiyle verilmeye devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim