Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da çiftçiler, Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen 'Barış Harekatı'na destek olmak için bir araya geldi. Meram Ziraat Odası başkanlığı öncülüğünde yaklaşık 500 çiftçi, Türk bayrağı asılı traktörleriyle kortej eşliğinde şehir turu atıp Büyükşehir Belediyesi Stadı önüne geldi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulup ve dua edilmesinin ardından Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız,  'Barış Pınarı Harekatı'na Konyalı çiftçiler olarak destek olduklarını açıkladı.

ÇİFTÇİLERİMİZDEN ORDUMUZA DESTEK

Konya'daki tüm çiftçiler Barış Pınarı Harekatı'ndaki devletimizin ve ordumuzun yanında olduğunu göstermek için traktörleri ile beraber trafiğe kapalı alanda miting düzenlediler. Barış Pınarı Harekatı'ndaki Türk askerine destek amacıyla Konya'daki çiftçiler 500 traktörle basın mensuplarının katılımıyla Karaman yolunun göbeğinden konvoy halinde ilerleyerek Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun otoparkında buluştu. 

Düzenlenen etkinliğe Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat YAĞIZ başta olmak üzere ilçe ziraat odası başkanları, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Süt Üreticisi Birlikleri, Muhtarlar dernekleri, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Torku Konya Şeker katılım sağladı.

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız ''Yaşadığımız zor coğrafyada devletimizin ve milletimizin bekası için bazı gereklilikler olduğunun bilincindeyiz. Güçlü olmanın iki temelinden biri birlik ve beraberliğin sağlanması, diğerinin her alanda namerde muhtaç olunmayacak şekilde üretimin yapılmasıdır. Gün sessiz kalma günü değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Türkiye'nin üreten gücü çiftçiler olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız'' dedi.

Programa destek için Altınekin’den beraberindeki çiftçilerle birlikte katılan Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu da, “Bugün burada güzel bir birliktelik örneği sergiliyoruz. Türkiye’nin tahıl ambarı olarak anılan Konyamız’ın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine dört bir yanından gelen çiftçi kardeşlerimizin oluşturduğu ve bizleri temsil edecek olan traktörlerin yer aldığı etkinliğimiz büyük ses getirdi. Traktörlerimizle yaptığımız ve şehir turu attığımız konvoyla amacımız farkındalık oluşturmaktı. Bayraklarla donattığımız traktörlerimizi gören Konyalı hemşerilerimiz de bizim çiftçi kesimi olduğumuzu ve vatan, millet sevgimizi göstermek, ordumuza destek olduğumuzu en iyi şekilde anlatabilmek için bu etkinliği düzenlediğimizi anlamış oldu. Biz şuna inanıyoruz ki, bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel yoktur. Yine bu birliktelik ve beraberliği görenler, öyle umuyorum ki, ülkemiz üzerindeki hain emellerinin asla gerçekleşmeyeceğinin farkında ve bilincinde olacaklardır” ifadelerini kullandı. 

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim