Gittiği İlçelerde esnafları, pazar yerlerini ziyaret eden, vatandaşlarla buluşan Başkan Altay: “Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerimizin standardının yükseldiğine şahit olduk. Konya merkezdeki gelişmişliği merkez dışına yayarak buradaki insanımızın geçimlerini burada sağlamaları ve hayat standartlarının arttırılması için çalışıyoruz. Daha yapılacak çok işimiz var. Vatandaşımız en iyi hizmetlere layıktır.” 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İlçe Buluşmaları kapsamında Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Güneysınır, Çumra, Akören, Akşehir ve Doğanhisar’da yatırımları inceleyerek vatandaşlarla buluştu. 

İlçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen prestij caddeler, şehir konakları, altyapı tesisleri, restore edilen eserler, asfalt plentleri ve çok sayıda yatırımda incelemeler yapan Başkan Altay, KOMEK ve ASEM binaları ile Medeniyet Okulu projesinin yürütüldüğü okullarda dönem açılışlarına katıldı. 

VATANDAŞLARLA İSTİŞARELERDE BULUNUYORUZ 

Başkan Altay, ilçe ziyaretleri yaptıklarını, vatandaşlarlarla biraraya geldiklerini aktararak, hem yapılan yatırımları gördüklerini hem de ilçe halkıyla istişarelerde bulunduklarını dile getirdi. 

İLÇELERİMİZİN STANDARDI YÜKSELİYOR 

Yeni Büyükşehir Yasası’nın ilçelere çok önemli bir ivme kazandırdığını kaydeden Altay, bu sayede birçok büyük proje gerçekleştirildiğini kaydetti. Özellikle yol ve altyapı çalışmalarında önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Altay, “Sıcak asfalt uygulamaları ve şehir konağının tamamlanması ile birlikte üst yapıda da çalışmalar yapıyoruz. KOSKİ altyapıda çok önemli faaliyetlerde bulunuyor. Yeni Büyükşehir Yasası’nın temel amacı da bu. Konya merkezdeki gelişmişliği merkez dışına yayarak buradaki insanların geçimlerini burada sağlamaları ve hayat standartlarının arttırılması için çalışmalar yapmak. Bizler de aynı azim ve kararlılıkla çalışıyoruz” dedi. 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ 

Başkan Altay, “Ziyaret ettiğimiz tüm ilçelerde şunu gördük ki; ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz birlik ve beraberlik ruhu içinde hizmetleri yerinde güzel bir şekilde planlayarak birlikte yürütüyorlar. Bu birlik ve beraberlikte de bir başarı hikâyesine dönüşüyor. Hem Büyükşehir Belediyemiz hem hükümetimiz hem de ilçe belediyelerimiz hep birlikte son 5 yılda Büyükşehir Yasası ile çok önemli yatırımlara imza attık. İlçelerimizin standardının prestij caddelerle, şehir konaklarıyla, parklarla yükseldiğine şahit olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz ama daha yapılacak çok işimiz var. Bizler de yapılan hizmetlerin denetim ve kontrolünü yaparak 2019 planlamaları için önemli veriler elde ediyoruz. Bu yasanın ne kadar faydalı olduğunu bu ziyaretlerde görmüş olduk. Vatandaşımız da bugüne kadar bizlere verdiği destekle en iyi hizmete layık olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı. 

YERLİ ÜRÜN KONUSUNDA DİKKATLİ OLALIM VE DAHA ÇOK ÇALIŞALIM 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ziyaretlerde ekonomi konusundaki gelişmelere de değinerek, “Burada hepimize düşen, alışverişlerimizde mutlaka yerli ürün kullanımına dikkat etmek. Bugün kullandığımız birçok ürün ithal. 

Ama ülkemizde de çok iyi markalar var. Türkiye sadece Türkiye’de yaşayanlardan ibaret değil. Dünyada ne kadar mazlum varsa gözünü Türkiye’ye çevirmiş durumda. Filistin’den Suriye’ye, Azerbaycan’dan Tacikistan’a kadar herkes bizim ne yaptığımıza bakıyor. Türkiye inşallah çok daha güzel günler görecek. Yeter ki bizler bu konuda daha dikkatli olalım ve daha çok çalışalım” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim