Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli mermer yataklarına sahip Beyşehir'den, organize sanayi bölgesine kurulan fabrikalar vasıtasıyla geçtiğimiz yıllarda yurtdışına blok mermer ihracatının başladığını söyledi. İlçenin mermer konusunda rezervi bol olan bir yer olduğunu ve bu nedenle sektörde faaliyet gösteren yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade eden Gül, kurulan fabrikaların limana uzak olmasına rağmen yurtdışı bağlantısında gösterdikleri başarının önemsenmesi gerektiğini vurguladı.  Mermer sektöründe faaliyet gösterenlerin, ilçenin yetiştirdiği ve bu yörenin insanları olduğunu dile getiren Gül, ''Kendilerine bölgemize kazandırdıkları ekonomik imkanlar için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü hem iş istihdamı sağlıyorlar, hem de bölgemizin limanlara uzak olmasına rağmen bu işi özveriyle yürütmeye çalışıyorlar'' dedi. 
Mermer sektörünün Beyşehir'de son yıllarda önemli bir ivme kazandığını, geldiği noktanın ise küçümsenmeyecek boyutlara ulaştığını anlatan Gül, şunları kaydetti: 
''Gerçekten mermer sektörü bölgemizde büyük bir mesafe kat etti. Buna, geçtiğimiz yıl içerisinde katıldıkları fuarda da tanıklık ettik. Orada Beyşehir'in mermerlerinin pazarlandığı yerleri gördük. Bu sektörde yurtiçi önemli değil. Yurtdışı bağlantısı ve ihracat noktasında gelinen nokta arkadaşlarımızın başarısıdır. Bu konuda titiz bir çalışma sergiliyorlar. Bu yeterli mi? Tabii ki yeterli değil. Ama bu çıtayı daha da ileri noktalara taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Sadece Beyşehir'deki mevcut yatırımcılarla sınırlı kalınmayacağını da görüyoruz. Bu yıl mermer sektöründe yeni yatırımcıları bölgemize bekliyoruz. İnşallah yeni yatırımcıların devreye girmesi ile birlikte Beyşehir, son yıllarda büyük aşama kat ettiği sektörde adını tüm dünyaya duyurmaya başlayacaktır. Bölgemizi görmek istediğimiz nokta da budur.''
Editör: TE Bilişim