Meram Belediyesi’nin bütün Türkiye’de yankı uyandıran projesi ‘Ana Kucağından Peygamber Ocağına’ projesi Diyarbakır Lice ile son buldu. Meramlı annelerin yemekleri bu kez Lice’deki ‘Jandarma Teğmen Hüseyin Turan’ üs bölgesindeki Mehmetçikleri sevindirdi.  Yemekleri Mehmetçiğe kendi elleriyle ikram eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Devlet millet dayanışması daim olsun. Allah Mehmetçiğimizi her türlü kötülükten korusun” diye konuştu. 

Meram Belediyesi’nin ‘Ana Kucağından Peygamber Ocağına Projesi’nin son durağı Diyarbakır Lice oldu. Jandarma Genel Komutanlığı ve Meram Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında Meram’da hazırlanan anne yemekleri bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Lice’de vatani görevini yapan Mehmetçikleri sevindirdi. Lice’de bulunan  ‘Şehit Jandarma Teğmen Hüseyin Turan’ Üs Bölgesindeki askerlere moral ve motivasyonlarının artması amacıyla Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’nde hazırlanan anne yemekleri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından ikram edildi. Böylece, Şırnak’ta başlayan Ağrı, Çanakkale ve Tunceli ile devam eden proje Diyarbakır Lice ile son buldu. 

‘SİZİN SAYENİZDE GÜVEN İÇİNDE YAŞIYORUZ’

Projenin son ayağı için Meram Belediyesi adeta Lice’ye adeta çıkarma yaptı. Başkan Fatma Toru’ya, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Meclis Üyeleri de eşlik etti. Başkan Toru ve beraberindekilerin programı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu ziyaretleri ile başladı. Heyet, daha sonra Mehmetçikle buluşmak üzere ‘Şehit Jandarma Teğmen Hüseyin Turan’ Üs Bölgesine geçti. Ziyarette öncelikle, bölge ve karakol hakkında üs komutanlarından bilgi alan Başkan Fatma Toru, daha sonra nöbet tutan askerlerle bir süre sohbet etti. Gözetleme kulelerinden gözetleme yapan Başkan Toru, karakoldaki dev Türk Bayrağı önünde askerlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Karakolda görevli askerlere hayırlı tezkereler dileyen Başkan Toru, askerlere ziyaretlerinin sebebi hakkında açıklamalarda bulundu. Annelerinin yerini tutmasa da Mehmetçiğe anne şefkatinde ve sıcaklığında yemekler getirerek onları sevindirmeyi hedeflediklerini belirten Toru; “Meramlı annelerin, içine sevgi ve şefkatlerini de koyarak kendi elleriyle yaptıkları yemekleri sizlere ikram ederek o sıcaklığı bir nebzede olsa sizlere yaşatmak istedik. Görevlerinizi en iyi şekilde yerine getiriyor, başarılı operasyonlara imza atıyorsunuz. Devletimizin milletimizin bekası için canınızı hiçe sayıyorsunuz. Bunun aileniz için ne demek olduğunu bir anne olarak en iyi anlayan insanlardan biriyim. Küçücük bir üzüntünüz olsa, bizim ciğerimiz yanıyor. Ancak, sizlerin sayesinde güven içinde yaşıyoruz.  Bu güvenlikli ortam artarak devam edecektir inşallah” diye konuştu. 

‘ANA KUCAĞINDAN PEYGAMBER OCAĞINA PROJESİ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI’  

Askerlerin çay ikramını geri çevirmeyen Başkan Fatma Toru, bir süre Üs’te görev yapan Konyalı askerler ve telefonda onların aileleri ile görüştü. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Lice Kaymakamı Abdülkadir Çelik ve Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Güner Güngör’ün de hazır bulunduğu ziyarette günün anısına yanında getirdiği hediyeleri takdim etti. Başkan Toru, proje hakkında yaptığı açıklamada ise Şırnak’ta başlayıp, Ağrı Eleşkirt, Çanakkale, Tunceli ile devam eden projenin Diyarbakır Lice ile son bulduğunu hatırlattı. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Meram Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Meramlı annelerin kendi elleriyle yaptıkları yemekleri, canları pahasına vatan savunması yapan Mehmetçiklere gönderdiklerini söyleyen Başkan Toru sözlerine şöyle devam etti; “Askerlerimizin moral ve motivasyonlarını artırabilmek ve millet-asker kaynaşmasına katkı sağlayabilmek amacıyla başlattığımızın projenin finalini Diyarbakır Lice’de yapıyoruz. Çok sıkıntılı günlerden geçtik. Terör saldırıları, ekonomik saldırılar, 15 Temmuz İşgal girişimi… Sinir uçlarımızın test edildiği bu girişimlere karşın ses getiren, vatandaşımız nezdinde karşılık bulan bir proje oldu ‘Ana kucağından Peygamber Ocağına’ projesi.  Bu noktada bize önemli bir destek veren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum. Devlet millet dayanışması daim olsun. Allah Mehmetçiğimizi her türlü kötülükten korusun. Devletimize zeval vermesin”

   

BAŞKAN TORU ‘ANNE YEMEĞİNİ’ KENDİ ELLERİYLE İKRAM ETTİ 

Bu açıklamaların ardından Başkan Fatma Toru ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular hazırlanan anne yemeklerini, kendi elleriyle askerlere ikram etti.  Su böreği, kavurma, sarma, dolma, içli köfte ve baklavadan oluşan menü askerlere büyük mutluluk yaşattı. Dağıtımın ardından sıraya geçip kendi yemeğini de alan Başkan Fatma Toru, birlikte edilen duanın ardından Mehmetçiklerle aynı sofrada yemek yedi.  Ziyaret, Başkan Fatma Toru’nun, beraberindeki heyetle birlikte üsteki askerlerle çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim