Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanları ve Grup Liderleri, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya, Ailem Meram Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonrası için planlanan projeler hakkında bir sunum yaptı. Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Acar ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Mustafa Durlanık’ın da katıldığı sunumda, her grup lideri kendi çalışma alanları hakkında Başkan Toru’ya bilgi verdiler. Aile Danışmanlığı hakkında Dilek Zekiye Kaşık, Kariyer Danışmanlığı grubunda Enver Ekinci, Dezavantajlı Çocuklar konusunda Fatma Aslan, Özel Gereksinimli Bireyler Grubu hakkında Rabia Cankıran, Bağımlılıkla Mücadele ProjesiniHayrıllah Nazlı, Tiyatro/Drama Projesini Abdülkadir Nazli, Ailem Meram Her Yerde Projesinde yapılanları ve yapılacakları ise Tayfun Eroğlu’nun anlattığı programda grup liderleri ayrıca Başkan Toru’nun sorularını yanıtladı ve görüş/önerilerini dinledi. 

“BU KADAR GENİŞ BİR YELPAZEDE HİZMET VERMENİZDEN MUTLULUK DUYDUM” 

Birifingöncesi kısa bir açıklama yapan RAM Müdürü Mustafa Durlanık, ‘Ailem Meram Projesi’ ile ilgili kısa bir zamanda ciddi anlamda bir yol aldıklarını söyleyerek, ‘Herbiri kendi alanlarında uzman arkadaşlarımız önderliğinde yürüttüğümüz grup ve bireysel çalışmalarımız ciddi anlamda ilgi gördü. Bunun en güzel kanıtlarından biri Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bireysel danışmalarda seansların dolmuş olması” diye konuştu. Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Acar ise uzmanların gayretinden ve başarılı çalışmalarından dolayı gururlandığını belirtti. Brifingin ardından bir açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru projenin bu kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor olmasının kendileri adına büyük mutluluk olduğunu söyledi. 

“AİLEM MERAM, HERKESİ HER KESİMİ İLGİLENDİREN ZENGİN BİR İÇERİĞE SAHİP OLDU”

Uzmanlardan dinlediği her başlıkta çok zengin bir içerikle karşılaştığını ve bu zenginliğin, ‘Ailem Meram’ın ne denli başarılı bir proje olduğunun göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Toru, “Sunum yapan her arkadaşımızı dinledikçe proje hakkındaki heyecanımız arttı. Bu başarıyı gördükçe birlikte yürüyeceğimiz daha çok yol olduğunu düşünüyorum. Her alana ve yaşamın her safhasına dokunan gayet başarılı bir çalışma sergilemişsiniz. Ailem Meram, en ince ayrıntısına kadar mükemmel düşünülmüş bir proje halini aldı. Bu çalışmanın bu gayretlerle halka halka büyüyeceğinden şüphem yok. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.   

“ÖZELLİKLE AİLE VE GENÇLERİ İLGİLENDİREN PROJELERİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Bugüne kadar fiziki belediyecilik çalışmaları yanında sosyal ve kültürel alanda atılan her adımın destekçisi olduklarını ifade eden Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanımızın mutluluğunu sağlayacak her projenin lojistik destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bugün Batı Emperyalizminin en büyük düşmanı ‘Aile’ kurumu. Özellikle bizim gibi güçlü aile yapısı bulunan ülkeler üzerinde daha fazla düşmanlık gösteriyorlar. Bununla birlikte dünya ciddi anlamda değişim/dönüşüm yaşıyor. Bunun en büyük yansıması yine gençlerimiz ve aile yapımız üzerinde oluyor. İşte Ailem Meram bu noktada oluşan boşluğu doldurmak üzere düşünülmüş ve hayata geçirilmiş bir proje. Projenin sizin gibi genç, dinamik, kalifiye bir ekibin elinde büyüdüğünü görmek beni fazlasıyla mutlu etti.” 

BAŞKAN TORU; “PROJEYİ BÜYÜTMEK KADAR, ONU TANITMAKTA ÖNEMLİ” 

Projenin tanıtımı içinde ciddi bir çalışma yürütülmesinin gerekliliğine işaret eden Başkan Toru, bundan sonraki aşamada, gelinen bu noktayı kitaplaştırarak tüm Türkiye’ye örnek olması temennisinde bulundu. Bu çalışma ve başarının detaylarının herkese ulaştırılması gerektiğini aktaran Toru, “Ne kadar başarılı bir çalışma yaparsanız yapın, bunu anlatamazsanız başarınız havada kalıyor. Vatandaşın haberdar olması çok önemli. Hatta başarılı her projenin en önemli ayağı bu. Anlattığınız her başlık Türkiye’nin geleceği adına çok önemli. Neler düşündük, neler yaptık ve neler yapacağız. Bunları herkese anlatmamız gerek. Türkiye’ye örnek olması açısından bu çok önemli. Bu çalışmayı anlatamazsak sadece Meramla sınırlı kalır. Oysa buna tüm Türkiye’nin ihtiyacı var” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim