Yüksek yargı temsilcileri KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “2. Meslek Atölyesi” programında geleceğin hukukçuları ile tecrübelerini paylaştı. HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, son derece nitelikli kampüsü, hukuk fakültesi ile adliyeye en yakın üniversitelerden biri olarak KTO Karatay Üniversitesi’nin fiziki imkanları ve öğrenci başarısıyla kendini hukuk alanında da ispat ettiğini söyledi.

 “2. Meslek Atölyesi” sempozyumu adı altında yargı temsilcileri ile yargı temsilcisi adaylarının buluştuğu ve Hukukta Gelişim Topluluğu tarafından düzenlenen program KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Programın aynı mesleği yapacak insanları buluşturma açısından önemli olduğunu söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Üniversitemizde 50 topluluk ve birçok etkinlik var. Biz öğrencilerimizin aktif olmasını, onların sizlerle diyalogunu önemseyen bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizi savcı-hâkim adayları olarak görmek mutlu ediyor, bu tür programlarda tecrübe paylaşımları kariyerlerine yön veriyor. Üniversite olarak bizler de bir medeniyeti yeniden inşa edecek olan öğrencilerimizle ilmin ışığında dünyayı, bölgemizi aydınlatmak için çalışmalarımızı Konya Ticaret Odası’nın da gücünü yanımıza alarak sürdürüyoruz.” dedi. 

 “ADALET TOPLUMSAL YAPIYI SAĞLAMLAŞTIRIR”

Yargı mensuplarının buluştuğu sempozyumun ilk oturumunda konuşan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)1.Daire Başkanı Halil Koç, öğrencilerle buluşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son derece kapsamlı kampüsü ile adliyeye en yakın üniversitelerden biri olarak KTO Karatay Üniversitesi’nin fiziki imkanları, modern hukuk fakültesi ve öğrenci başarısıyla kendini ispat ettiğini söyledi. Ülkemizin en büyük ihtiyacının nitelikli iş gücü kaynağı olduğunu belirten Koç, “Devletin temel görevleri adalet, eğitim, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını gidermektir. Bu unsurlar ne kadar sağlıklı işlerse, toplumsal yapı da o derece sağlamlaşır. Adalette tarafsızlığınızı yitirmediğiniz sürece adalete olan güven artacaktır. Meslek adaylarımıza tavsiyem tarafsız ve adaletli olmalarıdır. Bu sebeple savcılık ve hakimlik mesleği anayasada tanımlanmış nadir mesleklerden bir tanesidir.” ifadelerine yer verdi.

Personel Genel Müdürü Mehmet Arı, Hâkim Ve Savcı Adaylarına Tavsiyelerde Bulundu

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Arı ise hakimlik-savcılık mesleği, mülakat ve mesleğe ilk adım konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. “Bu mesleğin amiral gemisi hakimler ve savcılardır” diyen Mehmet Arı, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören geleceğin hukukçularına “Sınavlarda, mülakatlarında heyecanlanmanız, bildiklerinizi hatırlamamanız normal olan şeyler. Mülakatlarda kendinizi nasıl ifade ettiğinize dikkat ediyoruz biz” şeklinde konuştu.

“DENGEYİ BOZMAMAK İÇİN YAPILAN HER ŞEY ADALETTİR”

Adalet bilinci ve yüksek yargıda durum analizi konusunda öğrencilere bilgilerini aktaran Yargıtay Üyesi Rifat İnanç, “Adalet sadece adliyelerden ibaret değildir. Kâinat, adalet üzerine kurulmuştur. Dengeyi bozmamak için yapılan her şey adalettir. Bu noktada hukuk fakültelerine ve hukukçuları yetiştiren değerli eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.” dedi.

Yargıtay Üyesi Fahrettin Kırbıyık ise meslekte dil bilmenin önemine vurgu yaparak, okumanın ve araştırmanın hukuk alanında bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. 

Yargıtay Üyesi Mustafa Yapıcı ise meslek büyükleriyle tanışmanın, iletişimde olmanın mesleki açıdan kazanç sağlayacağını aktardı.

Hukukçuları KTO Karatay Üniversitesi’nde buluşturan “2. Meslek Atölyesi” sempozyumu HSK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, HSK Kurul Müfettişi Fatma Ateş, HSK Kurul Müfettişi MiracGülçiçek ile KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu 22. ve 23 Dönem hâkim-savcı adaylarının konuşmaları ile sona erdi. 

Sempozyuma yargı camiasından önemli isimler ile protokol üyeleri, akademisyenler, savcı-hâkim adayları ve öğrenciler katıldı. 

Program sonunda yüksek yargı mensupları, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binası’nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

HABE MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim