Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle Konya Protokolü tarafından Cumhuriyet Mesajı mesajları yayınladı.  Yayınlanan mesajlarda Kurtuluş Savaşı'nın Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırıldığına dikkat çekildi.

CANBOLAT:  HAİNLERE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Vali Yakup Canbolat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Yakup Canbolat, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiş, yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Tarih buna şahittir, en son 15 Temmuz şahittir. Son aylarda Ülkemize karşı yürütülen ekonomik savaşı da milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde aşacaktır.  Bugün geldiğimiz noktadan, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Millet olarak; büyük fedakârlıklar sonucu kurulan ülkemizin küresel ölçekte bir güç haline gelen konumunu, Milletimizin sarsılmaz kardeşliğini bugün de yarın da aynı kararlılığı, azmi ve gücü sergileyerek koruyacak, geliştirecek ve buna mani olmak isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceğiz” dedi .

ALTAY: 2023 HEDEFLERİNE ULAŞARAK SIKINTILARI AŞACAĞIZ 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kurtuluş Savaşı’nı Cumhuriyetin kuruluşu ile taçlandıran milletimizin bugün yaşadığı sıkıntıları 2023 hedeflerine ulaşarak geride bırakacağını söyledi. Altay; “29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz; tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla kazandığı büyük zaferi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Cumhuriyeti kurmuştur. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, sürekli yükselişine karşı yapılan operasyonları da yine tek yürek olarak bertaraf edeceğimizden şüphemiz yoktur.”Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken; Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları, kahraman ecdadımız ile bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, duayla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

PEKYATIRMACI: ÜLKEMİZİ EN ÜST DÜZEYE YÜKSELTECEĞİZ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Cumhuriyetin kurulmasında gayret gösterenler, en olumsuz koşulları aşarak bağımsızlık ruhu ile ülkenin en ileri düzeye ulaşmasını hedeflemişlerdir diyen Pekyatırmacı,“Bizler de bu hedef doğrultusunda gayret göstermekteyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına odaklanan tüm Türkiye gibi belediyemizde 2023 için perspektif çizmiştir. Cumhuriyeti bize emanet edenlere; ortaya koyacağımız başarılı çalışmalar ile şehrimizi ve ülkemizi her alanda en üst düzeye yükselterek layık olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Başkan Pekyatırmacı mesajının sonunda, “Bu duygularla tarih boyunca ve günümüzde bu topraklar uğruna şehit olanlara minnet duygularımızı sunar, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım” dedi.

HANÇERLİ: ZAFERİMİZİN 95. YILINI İDRAK ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Başkan Hançerli mesajında şunları aktardı:"29 Ekim 1923'ün; bağımsızlığa duyulan derin özlemin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın, eşi görülmemiş bir kahramanlığın nişanesi olduğunu belirtti. Millet iradesini üstün tutan, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz milletimiz; iradesine, özgürlüğüne ve istikbaline kasteden her türlü girişime, her türlü kirli plana karşı koymayı bilmiş ve başarmıştır. Bunun en son örneğini 15 Temmuz hain darbe kalkışması esnasında göstermiş, iç ve dış ihanet odaklarına unutamayacakları bir ders vermiştir. Bugün eşi görülmemiş bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, tavizsiz bir milli şuurun sergilendiği destansı zaferimizin 95. yılını idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

TORU: BU ŞANLI YÜRÜYÜŞ, KIYAMETE KADAR SÜRECEKTİR

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Cumhuriyetimizin 95. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletimizin, istiklali ve istikbaline kasteden emperyalist güçlere karşı kazandığı, eşi benzeri görülmemiş bir zafer olan İstiklal Savaşını, Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırdığını söyledi. Toru, “Türkiye Cumhuriyeti, 95 yıldır karşısına çıkan her zorluğun üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Kıyamete kadar da bu şanlı ve ihtişamlı yürüyüşüne devam edecektir. Ecdadımızdan aldığımız kutlu emaneti en mükemmel ve en halis şekliyle gelecek nesillere aktaracağız” dedi. 

ŞEKER: 95. YILDÖNÜMÜNE ULAŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Şeker yayımladığı mesajda, “Atalarımızın canla başla nice mücadeleler vererek bize bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümüne ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.Türk Milleti büyük destanlar yazdığı tarihi seyrinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. Tarihte birlik olmanın verdiği güçle kazanılan zaferlerin ışığında, birbirimize daha sıkı kenetlenerek Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacağımıza ve onu daha sağlam kılacağımıza inancım tamdır” dedi.

SADE: CUMHURİYET ÇETİN MÜCADELENİN ESERİDİR

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Sade, mesajında “29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milleti, bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti her satırı kahramanlıklarla dolu çetin mücadelenin eseridir. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.  Tarihe “15 Temmuz Demokrasi Destanı” olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathındaki halidir” ifadelerini kullandı. 

ÖZÇELİK: KALKINMAK İÇİN ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Milli mücadelenin ardından kazanılan zorlu Kurtuluş Savaşı’nın en önemli meyvesi hiç kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk de Cumhuriyetimizi ‘En büyük eserim’ olarak ifade etmiştir.  Milletçe bir ve beraber olarak Cumhuriyetimizin kazanımları ile kendi medeniyetimizin bilgi ve birikimlerinden de istifade ederek daha müreffeh ve kalkınmış bir ülke için çok daha fazla çalışmalıyız. Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için azami gayret içindeyiz” dedi.

USTA: CUMHURİYETİMİZ, TÜM VATANDAŞLARIMIZIN ORTAK PAYDASI OLMUŞTUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Harbi'nde tüm olumsuzluklar ve imkansızlıklara rağmen milletin sarsılmaz iradesiyle kurtuluş destanı yazıldığını belirtti. Usta, "Büyük bir millet olma iradesiyle kurulan birlik ve beraberliğimizin timsali Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyorum. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbi'nde mücadele eden şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi ve 15 Temmuz'da aynı iradeyi gösteren şehitlerimizi ve tüm kahramanlarımızı minnetle, rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.  

ANGI: CUMHURİYETİMİZ, MİLLETİMİZİN EBEDİ VARLIĞI İLE İLELEBET DEVAM EDECEKTİR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Ülke olarak kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışı ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, milletimizin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bu günlerin sorumluları olarak bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmaya devam edeceğiz. Bu yolda yürürken milli değerlerimizden ödün vermemek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle yükümlüyüz” ifadelerini kullandı. 

BEKTAŞ: CUMHURİYET BİLHASSA KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Cumhuriyet Bayramını nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şunları dile getirdi: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Partimizin adından da anlaşıldığı gibi halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşünceyle ulusumuzun ve Konyalı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YİĞİT: CUMHURİYETİMİZ EBEDİYEN YAŞAYACAKTIR

Cumhuriyet Bayramını Kutlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit evlatlarımızın elinde cumhuriyetimizin daima yükseleceğini belirterek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk Milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet'e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet'in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de, O’nun vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır” ifadelerini kullandı.

KARABACAK: MUTLULUK İÇİNDEYİZ 

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Açıklamasında, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" diyen Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, "Milletimizin yaklaşık bir asır evvel ki haklı, şanlı ve onurlu mücadelesi; 29 Ekim 1923’te bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla sonuçlanmıştır. Vatanımız için bir dönüm noktası olan bu güzel bayram her geçen gün büyük bir önem kazanıyor. Her 29 Ekim’de bunu bir kez daha hissediyor ve yaşıyoruz" dedi.

KONUK: CUMHURİYETİMİZİ İSTİKAMETİNDEN DÖNDÜRMEYECEĞİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajına, “Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine milletimizin her köşesinin ve her kişisinin kaderde, kıvançta ve tasada ortak geleceğe inancının eseri olan Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yılını kutluyorum” diyerek başlayan PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün milletimizin “fiili olarak gösterdiği kabiliyet ve kavrayış” neticesinde Türk milletine hasmane duygular besleyenleri yanıltarak ulaştığını söylediği Cumhuriyetimizi, “çekilen milli felaketlerin yarattığı uyanıklığın” ve ”aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedeli” sonucunda kazandık. Milli varlığımızı sona erdirmeye çalışanlarla girdiğimiz varlık yokluk mücadelesinden galip çıkarak kurduk Cumhuriyetimizi” şeklinde konuştu.

ÖZALTUN: CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATMALIYIZ 

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Özaltun, "29 Ekim 1923’te Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde, büyük bir kurtuluş mücadelesinin ardından çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimizi, sonsuza dek yaşatabilmek için her vatandaşımızın Cumhuriyet değerlerini koruma ve yaşatma sorumluluğu vardır. Bu değerleri koruyabilmek ve geleceğe taşıyabilmek de, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmak ve ecdadımızın bu değerleri kazanmak için verdiği amansız mücadeleyi iyi öğrenmek ve özümsemekle mümkündür.” ifadelerini kullandı.

TUTAL: GÜÇLÜ DEVLET OLMA YOLUNDA YÜRÜYORUZ 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Başkan Mehmet Tutal, mesajında Cumhuriyetin bizleri birbirimize bağlayan bir istiklal ve bağımsızlık unsuru, demokrasinin temeli olduğunu ifade ederek, 95. yıl önce milletimizin iman gücünü, birliğini ve beraberliğini yeniden gösterdiğini dile getirdi. 

KARACA: CUMHURİYET’İ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ 

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile mesaj yayınladı. Karaca, “Tarih boyunca esaret altına alınamamış Yüce Milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen gösterdiği azim ve inançla kazandığı Kurtuluş Savaşı'nın ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ile egemenliğin tek sahibi millet olmuştur. Cumhuriyet, milletimiz için sadece bir yönetim şekli olmayıp istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olarak bize bırakılan en değerli mirastır. Bugün de Cumhuriyet’i gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi Kurtuluş Savaşındaki aynı duygu ve kararlılığa sahiptir” ifadelerini kullandı. 

ÖZDEMİR: CUMHURİYET EN UYGUN OLAN YÖNETİM ŞEKLİDİR

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özdemir de, Türk Milletinin yaşantısına uygun olan yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu söyledi. Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurumu Başkanı Serdar Özdemir, mesajının devamında şunları dile getirdi: “Cumhuriyet Bayramı, her yıl 29 Ekim'de ulusça kutladığımız millî duygularımızın bir kez daha pekiştiği önemli bir gündür. Cumhuriyet'le özünde özgürlük, bağımsızlık ve eşitlik olan bir millet yeniden ayağa kalkmıştır. Cumhuriyet, Türk milletinin ta kendisidir. Bu konuda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyet'tir" sözüyle Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim