İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonunda Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. 2021- 2022 sezonuna Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde damga vuran Konyaspor, sezonun kritik maçına çıkacak. Sezonun ilk yarısında evinde Trabzonspor’u ağırlayan ve 2-2 biten mücadelenin rövanşını almak isteyen Konyaspor teknik ekibi ve futbolcular bu maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacağına Konyaspor taraftarları olarak ellerinden geleni yapacaklarından hiç şüphemiz yok. İnşallah 90 dakikalık mücadelenin ardından kazanan Konyaspor olacak. Şehir olarak Konyaspor’umuzu Trabzon’a coşku ile uğurlamamız gerektiği kanaatindeyim.  Sonuç ne olursa olsun bizler her daim Konyasporlu futbolcuların ve Yönetim Kurulunun arkasındayız.  İnşallah 100. Yılımızda şampiyon olamazsak bile inşallah ligi güzel yerde bitireceğimiz kanaatindeyim.

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası’nda Fatih Karagümrük ile karşılanan Anadolu Kartalı, maçı uzatmalarda 5-4 kaybetti. Konyaspor taraftar gruplarından Nalçacılılar, Konya Havaalanı’nın da takımı karşılayarak zorlu Trabzonspor maçı öncesi destek verdi. Karşılamada sıcak anlar yaşanırken, Nalçacılılar teknik heyet ve futbolculara yoğun destekte bulundu. Trabzonspor maçı öncesi camiayı ateşleyen Nalçacılılar’dan isteğim onların organizasyonunda havaalanına giderek takımı meşalelerle uğurlamak.

Karagümrük deplasmanından üzgün dönen takımı karşılamalarıyla moral veren Nalçacılılar, benzer bir organizasyon yaparak takımı iyice ateşleyebilir. Zirve yolunda kritik bir maça çıkacak Konyaspor, kazanması durumunda rüzgarı arkasına alarak ilerlemesi kuvvetle muhtemel görünürken, Trabzonspor’un mağlup olması ise Karadeniz ekibini iyice strese sokacaktır. Bu bağlamda şehir olarak meşalelerle takımımızı uğurlayarak yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz.

Bir diğer konu ise maça atanan malum hakem. Trabzonspor-Konyaspor maçına atanan Mete Kalkavan bu sezon ligde 12 maçta düdük çaldı. Söz konusu maçlarda 64 sarı kart gösteren Kalkavan, 2 kez kırmızı kartına başvururken, iki kez ise penaltı noktasını gösterdi. Kalkavan, bu sezon Konyaspor'un 1, Trabzon'un 2 maçını yönetti. Trabzonspor-Konyaspor maçının hakemi Mete Kalkavan olarak açıklandı ve iki takım taraftarları da atamadan memnun değil. Bence iki tarafta haklı. Yani öyle kötü bir hakem yani bu Mete Kalkavan. Kupada oynanan Karagümrük karşılaşmasında VAR hakemi olarak görev yapan 42 yaşındaki hakem, karşılaşmanın 42. dakikasında Biglia’nın Oğulcan Ülgün’e sert hareketinde maçın hakemi Ali Şansalan’ı monitörün başına çağırmamış ve hakem Şansalan da pozisyonu sarı kart ile geçiştirmişti. O karşılaşmanın hemen ardından kritik Trabzonspor maçına atanan Kalkavan’ın dikkatle, sabırla ve hakkaniyetli bir maç yönetmesini diliyorum.