Değerli Dostlar 2017 yılında,  gelecek tepkileri bilerek bir yazı yazmış ve birçoğu da arkadaşım olan kişilerden olumlu ve olumsuz tepkiler de almıştım. 

Ama inanın olumlu tepki daha fazla idi.

 Şimdi o yazımı ispatlayacak yaşanmış bir hikâye anlatacağım sizlere…

 Olay Konya’da yaşanıyor

 Bir Mahallede bulunan Camii’nin Hoca’sı görevli olduğu Cami’ye günlük beş vakit namaza gelmesi gerekirken çoğu zaman en az bir veya iki vakte gelmiyormuş. Gelmediği zamanlarda da Mahallede yaşayan Ezan okuyup namaz kıldırabilen yetmiş yaşlarındaki Ömer Amca’yı arıyor, gelemeyeceğini söyleyip ezanı okumasını ve namazı kıldırıvermesini söylüyor günü kurtarıyormuş.

Günler ve aylar geçtikçe Camimizin hocası bu işi alışkanlık haline getirmeye başlayınca Cami Cemaati,  Hoca’ya Ömer Amca’nın yumuşaklık verdiğini düşünerek tepki göstermeye başlamışlar.  

Bunun üzerine Ömer Amca namaz sonrası cemaat camiden çıkınca Hoca’nın yanına varıp cemaatin onun yüzünden kendisine tepki gösterdiğini söyleyerek görevini kendisinin yapmasını söylemiş.

Bunun üzerine Değerli Hocamız pişkinlik yaparak Ömer Amcanın nezdinde, tepki gösteren cemaate hakaretler ederek “Tepki gösteren Cemaat da Şe …. siz, eğer beni savunmadıysan Sen de Şe…..sin” diye tepki gösterip Ömer Amca’yı uzaklaştırır.

Asıl acı olay bundan sonra başlıyor, Değerli hocamızın hakaretlerine içerleyen ve kafaya takan Ömer amca yaklaşık bir veya iki ay sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılır ve Bağırsak kanseri teşhisi konulur. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iki defa ameliyat olur. 

Hikâyeyi duyunca Ömer Amcayı ziyarete gittim durumu pekiyi görünmüyordu. Kendisine moral vermeye çalışıp kafaya takmamasını söylediğimde bile hala “Ben kötü bir şey yapmadım, sadece Hocayı uyardım. Ben bu hakareti hak etmedim” demesi yürekleri dağlıyordu.

Cemaat ile görüştüğümde ise Müftülük ile görüştüklerini, yetkili tarafından bunun bir dilekçe ile bildirilmesi gerektiği söylenmiş ve eklenmiş. Şikâyet üzerine Hoca Cami’nizden alınırsa uzun bir süre Camii’niz Hocasız kalabilir diye de eklenmiş. Mahalle sakinleri bir taraftan Ömer Amca’ya üzülüyorlar bir taraftan da Camii’nin Hocasız kalmasından tedirgin oluyorlar.

Hikâyenin geçtiği yer, Konya Meram Ali Ulvi Kurucu Mahallesi Hacı Hasan Küçük Camii, yetkililer ister yapsınlar soruşturmasını isterse yapmasınlar ben vebali üzerimden attığıma inanıyorum.

Değerli Dostlar 2017 de söylediğimi tekrar söylüyorum. Bizim Cemaatimizin içerisinde namazı kıldırabilecek kadar hocalarımız zaten var Allah’ınızın aşkına Bize İMAM gönderin.