Türkiye’nin en büyük bisiklet yoluna sahip olan bisiklet şehri Konya’da bisiklet kullanımı her geçen gün artıyor. Gelgelelim, çevre kirliliği yaratmayan, ucuz ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikleti Konya trafiğinde kullanmak oldukça güç. Bisiklet sürücüleri çoğu zaman motorlu taşıt sürücüleri tarafından yok sayılıyor. Arabadan inerken dikkatsizce açılan kapılar nedeniyle bisikletçiler yaralanıyor. Yine bisiklet yollarına ve yol kenarlarına yapılan hatalı parklar bisiklet sürücülerini Konya’da oldukça zorluyor. Havaların iyice ısınmaya başlaması ile birlikte Konya’da bisiklet ve motosiklet kullanımı arttı. Bu anlamda Konya’daki araç sürücülerinin çok dikkat etmesi gerekiyor. Bisiklet ve motosiklet sürücülerini düşman gibi görmek yerine onlara trafikte saygı duymalı. Konya’da bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının şehir içinde rahat ulaşım sağlaması için Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve zabıtalar bisiklet sürücülerine imkânlar sağlanmalı. Yine özellikle bisiklet ve motosiklet kullanımına karşı Konya’da çalışmalar artırılmalı. Trafikte bisikletliye saygı!

10’LAR DERGİSİ İLE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ

Bilgi, tecrübe, emek, birlik ve beraberlik, inanç ve azim ile her güne bir YENİGÜN; her aya bir 10’LAR. Konya Yenigün gazetesi olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Arslan ve çalışma arkadaşlarımız ile birlikte her ay çıkardığımız 10’Lar dergisi, gazetemiz ve internet sitemiz ile fark yaratıyoruz. Konya’da 8 yıldır aylık çıkan tek dergi olan 10’LAR dergisi 88. sayısında Konya’nın geleceğine ışık tutacak genç işadamlarımızın başarı hikâyelerini konu aldık. Konya’ya yine Konya Yenigün gazetesi olarak arşivlik bir eser kazandırdık. Bu eser ile Konya’da faaliyet gösteren genç işadamları birbirini daha yakından tanıma imkânı bulacak. Konya’da Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası kendilerine üye olan işadamlarının genç temsilcilerini tanımaları konusunda daha ağırlık göstermeli. Konya’nın gelecekteki sanayi başarısında genç işadamlarına büyük görevler düşüyor.  Konya için arşivlik bir çalışma ortaya çıkmasında emek veren tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile birlikte bazı meslekler kısıtlamalardan muaf tutuldu. Bu meslekler arasında yer alan  aşk ve sevgi ile yapılan gazetecilik mesleğinde çalışan ben ve meslektaşlarım pandeminin başından bu yana sahada her türlü zorluk ile mücadele ederek mesleğimizi sürdürüyoruz. Büyük emek verdiğimiz mesleğimizin bizlere sağladığı ve bizlerin prestiji olan basın kartının ne yazık ki sahte yapılma oranı oldukça arttı. Sahada  uzun yıllardır emek veren ve geçtiğimiz yıl basın kartına kavuşan biri olarak basın kartlarının sahtesi ile benim haklarımı kullanmaya çalışan ya da kendisi başka bir iş yapıp da sahte basın kartları ile gezen isimleri ve paylaşımları gördüğümde oldukça üzülüyorum. Sahte basın kartları sebebibiyle emniyet güçlerinin devletin verdiği karta bile zaman zaman güveni kalmıyor. Bu kapsamda İletişim Başkanlığına ve İçişleri Bakanlığına büyük görevler düşüyor. Sahte basın kartları ile mücadele edilmeli ve bu kartları yapan  ve kullanan kişiler hakkında yasal işlemler hızlandırılmalı. Yine İçişleri Bakanlığına bağılı Emniyet ve Jandarma personeline şu an aktif olarak kullanılan basın kartı hakkında bilgi verilmeli ve sahte basın kartlarını kullanan kişilere geçit verilmemeli. Bu konuda gerekli adımların hızlı bir şekilde atılmasını ümit ediyoruz.

YOUTUBE KANALIMA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

Konya’da uzun yıllardır gazetecilik sektöründe faaliyet gösteriyorum. Her geçen yıl mesleğimde belli noktalara gelirken  kendimi geliştirmek için çeşitli çalışmalara imza atıyorum. Haftanın belli günlerinde instagram hesabımdan  yaptığım canlı yayınlar ile alanında uzman isimleri takipçilerim ile buluşturmaya devam ediyorum. Gerçekleştirdiğim yayınlar ardından altığım tebrikler mesleğime olan aşkımı daha da artırıyor. Dijitalleşen dünyada “Ailenizin Gazetecisi” olarak instagram üzerinden yaptığım yayınları YouTube kanalıma yüklüyorum. Yine ilerleyen dönemlerde YouTube’da güzel çalışmalara imza atmayı planlıyorum. Siz kıymetli okurlarımdan Muhammed Esad Çağla adlı YouTube kanalıma abone olmanızı istirham ediyorum. Yine diğer sosyal medya ağralarında da “Ailenizin Gazetecisi” olarak desteklerinizi bekliyorum.

Selametle kalın, sağlıcakla kalın...