31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Konya’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İlçe Belediye Başkanları ile uyum oldukça arttı. Konya’da bulunan belediye başkanları birbirleri ile koordinasyon halinde güzel işlere ve çalışmalara imza atıyorlar. Özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un birlikteliği vatandaşların ve Konya protokolünün gözünden kaçmıyor. Allah tüm belediye başkanlarımıza çalışmalarında yar ve yardımcı olsun inşallah.

Geçtiğimiz haftalarda yeni tip corona virüs (Covid-19) Türkiye’de etkisini bu kadar göstermeden önce Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik ve KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ak Parti Konya milletvekilleri, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı Ankara’ya çıkarma yaptı. Konya 'Birlikte Konyayız' sloganını en güçlü şekilde vurgulayarak, Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ziyaretler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Konya’nın gündeminde yer alan konuların istişare edildiğini ve faydalı görüşmeler gerçekleştirdiğini öğrendik. Ancak bu görüşmeye katılan isimler içerisinde Konyalıların ve benim dikkatimi çeken eksikler olduğu düşüncesindeyim. Cumhur İttifakı’na en büyük desteği veren ve Konya halkını TBMM’de temsil eden Milliyetçi Hareket Partisi mensubu Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Esin Kara ile MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ı gözler aradı. Bakan ziyaretlerinde MHP’yi temsil eden isimlerin de olması iyi olur diye düşünüyorum. Umarım bundan sonra bu konuda da gereken çalışamaya hep birlikte imza atılır. Çünkü Konya hepimizin. Konya’da yaşayan herkes Konya projelerine duyarlılık göstermeli ve sahiplenmelidir.

Konya bu dönemde çok önemli yatırımlara kavuşuyor. Hem Konya Metrosu'nun hem de Konya Banliyösu'nun (Konya Ray) imzaları atıldı. Kısa sürede inşallah projeler hayata geçecek. Uğur İbrahim Altay Başkan bu dönemde Konya’da bulunan STK'ları bilgilendirdi. Ancak naçizane görüşüm Konya böyle önemli yatırımlar kazanırken Uğur İbrahim Altay Başkan başta olmak üzere, ilçe belediye başkanları, Konya’da bulunan tüm siyasi parti il ve ilçe başkanları ile istişare toplantıları düzenlenmeli. Bu toplantılarda hem başkanlarımızın işleri daha da kolaylaşır hem de Konya için daha güzel projeler ve yeni fikirler gündeme gelir. Aynı zamanda kamuoyuna Konya’nın bir ve beraber olduğu görüntüsü verilir.

Konya’mızı Ankara’da temsil eden milletvekillerimizden de bir isteğim var. Bu istek sadece benim isteğim değil, Konya’da yaşayan çoğu seçmenin isteği. Ortak paydanızın Konya’ya hizmet olduğunun bilincindesiniz. Siyasi görüşleriniz farklı olsa da Konya için ayda en az bir kez bir araya gelebilirseniz, bu uygulamanın faydalı olacağına inanıyorum

CORANAYI DA ATLATACAĞIZ

Türkiye'de corana virüsü ile mücadele için önlemler her geçen gün artırılıyor. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ekibi virüsün Türkiye'ye geldiği günden bu yana ciddi çalışmalar yürütüyor. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda gereken tüm çabayı gösteriyor. İnşallah bu virüsü de atlatacağız. Sağlık Bakanımızın talimatlarına uyarak verilen mücadele sonucunda bu sıkıntılı süreci de atlatacağız. Bu arada yerel yönetimler olarak virüsün etkisini azaltmaya yönelik tedbirler ve toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları sebebiyle başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere, ilçe belediye başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.