Bu hafta  kadınhanı ilçesinin  askerlik  islemlerinin  ılgın ilçesine  aktarıldı diye  facebook  yogun sekilde paylasım ve  elestiri var .

Evet  dogru  bu güne kadar Konya selçuklu  ilcesi  askerlik subesinde  kadınhanlı  halkımız  askerlik islemlerini  yaptırıyordu .bundan sonrada  kadınhanı  halkı islemlerini ılgında yaptıracak .

Zaten bu  Askerlik isi bes yıl  önce kadınhanında bitmisti .

Rahmetlik muhtar  Mustafa büyük oflaz  devletimiz tarafında alınan karar geregi  Ülkemizdeki ilçelerde bulunan askerlik subalerinin kapatılma kararı çıkınca Muhtar  ilcedeki  askerlik subesini  her ilçede kapatıldı ama kadınhanı ilçesinde  kapattırmamıstı  her ilçeye göre iki üc yıl  sonra kapatılabildi demekki adamı bulununca  yol yöntem bilinirse islemler  iptal edilebiliyormus.

Olaylara  öyle farlı bakılıyorki  ilçe kaymakamı   devletimiz  ilcelerdeki birçok kamu kurum ve kuruluslarının  bir catı altında toplanıyor gibi normal deyip  ılgın yakın diyebiliyor .

Bu  hafta  ahilik haftası münasebeti  dolayısıyla  kadınhanı esnaf kefalet koofaratifindeki  ilçe kaymakamı ,belediye baskanı ilce siyasi parti liderleri ile bir ara oldugumuz  ortamda bayı bir tartısma yasandı .

Kadınhanı belediye baskanının bu olaydan geç  haberdar edelmesi  ilçe de facebook da agır yorumlara  sebeb olmus .

İlçe kaymakamının bu olardan  haberdar olup  belediye baskanınla  paylasmadıgı  görülüyor .

Ak  parti  yönetiçilerininde  askerlik subesi ile ilgli bilgileri sosyal medyadan ögrendikleri görülüyor 

Esnaf odasında  ilçe kaymakamı belediye baskanı ve orda bulunan  kisilere yazılan cizilenlere itibar etmeyin diye bir kelime kullandı .

Bizi yonetenler halkın elestirilerine kulak vermeyecekse  bileri  önemsemeyecekler  se  her kez koltugunda emekli olana kadar otursunlar .

Birazcık  duyarlı olun  

Bunu  halka anlatamazsınız  halk olaya farklı bakar derki  iste kaymakam isde belediye baskanı  umurlarında degil kadınhanı  der  ver heryseyi söyler ve yazar .

Ne demek yani  yazılana cizilene  itibar etmemek  .

Kadınhanı  halkını yok mu sayıyorsunuz  su demek istemiyorum  bizleri  aptal yerine koymayın .

Her sey  bir bir ilçeden  elden gidiyor  baska  ilçelerle kadınhanını kıyaslamakda dogru degil 

Yanlıs yapıyorsunuz  bu ilçe çok büyük  bir ilçe iken ılgın ,sarayönü,kulu ,cihanbeyli ,veya kaymakam beyin kıyasladıgı ilçelerden büyükdü  simdi kadınhanı bitti  o ralar büyüdü.

Halkın bakısı siz yönetiçilere göre  çok farklıdır 

Küçümseyemezsinin  ,yok sayamazsınız .

Vadantas sizleri elestiriyor sa dogru veya yanlıs  dikkate almak zorundasınız  ilçede göç var  her ilçede var  normal diyemezsiniz ,

Bir çok ilçede kapanıyor bir yerler  biz dede kapandı  diyemezsiniz. 

TMO  kadınhanında  bolge müdürlüğü sarayönüne kaydırıldı   göndermeyediniz ,ılgında  ceza evi acık  kadınhanın da kapalı niye ,askerlik subesi  ılgında  acık bizde niye kapalı .

Örnek çok  bunları yeni belediye baskanına baglamak yanlıs olur o yapmadı onuda  elestirecegimiz günler olacaktrı ama ilçenini  siyasetle  ugrasan  siyasi ilçe baskanları ,birlik beraberlik  içinde birbirlerini kırmadan her kezin biribirine  saygılı olması  hepsinin ilçe için kararlı olmaları lazım 

Elestiri iyi bir seydir  olumlu olmak ve kabul etmek  çok önemlidir .

İlçe kaymakamı   ilçede Devletimiz temsil etmektedir ama her seyden önce bu ilçeye sorumludur  .

Bu tür  ilçeyi ilgilendiren konularda  belediye baskanını  yanı alıp ilçe için geregini  yapılması lazım .

Bir çok seyi normal  gibi  görmek  demekki  halkı  kahleye  almamak  sizlerin yönetim  seklinizi gösteriyor .