Yüce dinimiz İslam’a göre ideal insan, verici insandır. Başkalarını düşünmek, bildiklerini ve sahip olduklarını paylaşmak, düşkünlerin elinden tutmak, hasta, yaşlı, aciz ve yoksullara yardımcı olmak ideal bir Müslüman’ın başta en gelen özellikleridir.

Bu durumda olanlar için İslam en iyi hayat şartlarını hazırlamayı ve yoksullukla mücadeleyi emretmektedir. Bu mücadelede etkili olan Müslüman örnek alınması gereken ideal insandır. Bu nedenle Peygamber Efendimiz “Veren el alan elden daha üstündür” buyurmuştur.

Verici olmak insanı cimrilik ve kıskançlık gibi nefsani hastalıklardan kurtarır ve ahlaki bir haslet olan cömertlik duygusunu tattırır. Bu duygu gönül huzurumuz, dünya ve ahiret saadetimiz için vazgeçilmezdir. Aynı zamanda sosyal barış ve mutluluğun da teminatıdır. Sahip olduklarını paylaşmayı arzulayan fertlerden oluşan toplumlardan daha mutlusu olabilir mi?

Konya’da gönüllü dört arkadaş “Şehrin Çocukları” ismiyle hayali olan çocukların yüzünü güldürmek için harekete geçti.  Dört kişi ile yola çıkan bu güzel insanların sayısı şimdilerde 100’leri aştı.

“Şehrin Çocukları” sosyal sorumluluk projelerine imza atarak Konya’da hayali olan ve bunu gerçekleştirme şansı olmayan çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak için çalışıyor.  “Şehrin Çocukları” Konya’nın duyarlı esnafından, vatandaşından ve yardım severinden aldığı desteklerle çalışmalarını sürdürüyor.

Hazreti Mevlana’nın şehri Konya, güzelliği ve hoşgörüsüyle tüm dünyayı kendine çekerken; sevgi, şefkat ve merhamet içeren sosyal ve kültürel hizmetleriyle de örnek oluyor. Bir sevgi, merhamet ve şefkat şehri Konya her alanda olduğu gibi yardımseverlikte de Şehrin Çocuklarıyla örnek bir çalışmaya imza atıyor.

Necip Fazıl Kısakürek, Gençliğe Hitabesinde adeta şehrin bu güzel çocuklarını tarif ediyor. “Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik... Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! Şuurunda bir gençlik...”

Şehrin Çocuklarının, şehrin her sokağında, her caddesinde her çocuğun kalbinde yeri var… Şehrin Çocukları aynı gökyüzünü paylaşıyorsak, imkânlarımızı da paylaşacağız düsturu ile çevresindeki gençlere uzanan şefkat eli olmaya gayret ediyor.

Yine Şehrin Çocuklarının ifadesi ile Dünya’ya çocukların gözünden bakmak için çocukla çocuk olmak gerek... İşten güçten biraz olsun uzaklaşıp sınırlarını genişletmeli, onlarla aynı açıdan hayata bakabilmeli ve biraz olsun çocuk olabilmeli insan…

Çocukların gülmesi dünyayı fethedecek bir güce sahip.

Şehrin Çocukları Konya’da çocukları sevindirirken de şehrin esnafını unutmuyor. Şehrin esnafı da bu vefayı şehrin çocuklarına verdiği destekle gösteriyor…

“Gökyüzü çocukları çok sever.

Çünkü her yeri buğulu olan bu dünyada, en net olan çocukların gülüşleridir.”

“Şehrin Çocukları” ise hayali olan çocukların yüzünü güldürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yüce Rabbimiz bu güzel gençlerin yar ve yardımcısı olsun. Bu güzel gençleri sosyal medyadan takip ederek, bu gayretli gençlerin faaliyetlerini daha geniş kitlelere aktarmak mümkün… 

https://www.facebook.com/Sehrincocuklarii

https://twitter.com/sehrncocuklari

https://www.instagram.com/sehrin_cocuklarii/

Baki selamlar