Grubun 4. hafta müsabakasında güçlü rakibi karşısında puan arayan ay-yıldızlılar, sahada istediği oyunu sergileyemeyerek sahadan yenilgiyle ayrıldı. Grubundaki mağlubiyet serisini sürdüren milli takımda alınan bu sonuç, gruptaki puan durumunu ve gelecek maç öncesi moral seviyesini olumsuz etkiledi.

3 maçta yalnızca bir set verdi!
3 maçta yalnızca bir set verdi!
İçeriği Görüntüle

BOLOGNA’DAKİ MÜSABAKAYI İTALYA 3-1 KAZANDI

Karşılaşma, İtalya’nın Bologna kentinde bulunan tarihi Renato Dall'Ara Stadı’nda oynandı. Mücadelenin başından itibaren oyun kontrolünü elinde tutan ev sahibi ekip, 26. dakikada Gianluca Scamacca’nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda skora denge getirmek isteyen A Milli Takım, 61. dakikada Aral Şimşir’in şık golüyle durumu 1-1’e getirdi. Ancak bu gole çabuk reaksiyon gösteren İtalya, 65. dakikada Riccardo Calafiori ve 87. dakikada Francesco Pio Esposito’nun golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

A MİLLİ TAKIM GRUPTA PUANSIZ SON SIRADA KALDI

Bu sonuçla birlikte UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’ta üst üste 4. mağlubiyetini alan ay-yıldızlı ekibimiz, henüz puanla tanışamayarak grubun son basamağına demir attı. Son dönemde form grafiğini yükselten İtalya ise gruptaki puanını 7’ye çıkararak 2. sıradaki yerini korudu. A Milli Takım, gruptaki 5. maçında 12 Kasım 2026 tarihinde kendi sahasında Belçika’yı konuk edecek. İtalya ise aynı tarihte evinde Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: İHA