Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Bilim Festivali bilime ilgi duyanlar için bu yıl 8.  kez misafirleriyle buluştu. Festivalde birçok katılımcının yanı sıra Özel TÜRMAK Okulları Robotik Kodlama Koordinatörü Resul Mutlu ve ekibi de bulundu.

Özel TÜRMAK Okulları Robotik Kodlama Kulübü 10’uncu Sınıf Öğrencisi Emirhan Demirkaya, gerçekleştirilen festival için Renk Sensörü, Çizim Robotu ve Ultrasonik Sonar Sistem olmak üzere 3 ürün geliştirdiklerini aktardı. Bu kapsamda yenilikçi ve sürekli olarak gelişen dünya içerisinde çeşitli ürünleri ortaya koyabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Emirhan Demirkaya, TÜRMAK Okulları’nda robotik kodlama eğitimi aldıkları için şanslı olduklarını belirtti.

‘RENK KÖRLÜĞÜ İÇİN RENK SENSÖRÜ’

Renk körü olan vatandaşlar için Renk Sensörü cihazının kullanılabileceğinin altını çizen Demirkaya, ilerleyen aşamada ortaya konulan ürünün daha çok geliştirilmesiyle ve taşınılabilir hale getirilmesiyle bu tip rahatsızlık yaşayanlara yardımcı olunabileceğinin bilgisini verdi.

‘BOYA SANAYİSİ İÇİN ÇİZİM ROBOTU’

Kodlama Öğrencisi Mehmet Sencer, kodlama mantığıyla önceden belirlenmiş desenleri ilgili cisim yüzeyine aktarabilen ‘Çizim Robotu'nun’ grafik tasarım ve boya sanayisinde kullanılabileceğinin vurgusunu yaptı.

‘SAVUNMA SANAYİSİ VE ULTRASONİK SONAR SİSTEM’

‘Ultrasonik Sonar Sistem’ cihazınınsa savunma sanayisi için önemli olabileceğini kaydeden Öğrenci Musa Haktan Çoban ise okulunun bilime vermiş olduğu değeri bir kez daha gördüklerini belirtti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim