Türkiye'nin yerli otomobil rüyası gerçeğe dönüyor. Çok sayıda aşamadan geçen, her bir parçası onlarca kez test edilen yerli otomobil Togg için geri sayım başladı.

Yerli ve milli otomobil Togg'un satış süreci bu hafta başlayacak. Otomobilin liste fiyatının ise bugün belli olması bekleniyor.

Togg'un fiyatının bugün açıklanması bekleniyor

C segment SUV'lar trafiğe çıkacak

Devrim Otomobili ile kurulan hayal, yarım asır sonra hayata geçirildi. Togg'un satışa çıkarılacak ilk modeli C segment SUV olacak. Ardından yerli otomobiller trafiğe çıkacak.

Togg'un Bursa Gemlik'teki üretim üssünde seri üretim 29 Ekim'de başladı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 20 bin otomobil üretilecek. Hedef, 2030'a kadar 1 milyon aracı teslim etmek.

Togg'un fiyatının bugün açıklanması bekleniyor

ÖTV desteği

Togg'un fiyat politikasının parolası 'ulaşılabilirlik' olacak. Bu çerçevede kısa süre önce matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarıldı. Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da kaldı.

Bu düzenleme Togg'a özel matrah ayarlaması olarak değerlendirildi.

Togg'un fiyatının bugün açıklanması bekleniyor

Türkiye'nin ilk uçak fabrikası HÜRJET'i kanatlandıracak Türkiye'nin ilk uçak fabrikası HÜRJET'i kanatlandıracak

Togg'a özel düşük maliyetli finansman

Fiyat belirleme sürecinin ardından kamu bankaları devreye girecek. Togg'a özel düşük maliyetli finansman sağlanacak.

Togg'un fiyatının bugün açıklanması bekleniyor

Şarj istasyonu hamlesi

Türkiye'nin otomobili kesintisiz sürüş deneyimi yaşatacak. Togg'un yerli üretim şarj istasyonu olan Trugo'nun ülke geneline yayılması için kritik bir hamle yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo kurulması için yer sağlayabilecek. Uygun alanlar Togg'a bildirilecek. Togg, istasyon ağını oluşturacak şekilde uygun yerleri değerlendirecek. Şarj istasyonları için yeterli elektrik altyapısı da bir diğer koşul olacak. Mülkiyet sahibi yalnızca enerji alt yapısını karşıladığında cirodan yüzde 5 pay alacak.

Editör: TE Bilişim