Geçtiğimiz hafta Konya’da, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7’incisi düzenlenen Konya Bilim Festivali, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde yoğun katılımla sona erdi. Konya Bilim Merkezi 3 gün boyunca çok sayıda bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ilk günü ben de izin günüm olmasına rağmen Bilim Festivaline katılım sağlayarak, o ortamı görme imkânı buldum.

Festival gerçekten planlama ve koordinasyon açısından oldukça güzel organize edilmiş. Bu yıl Konya Bilim Festivali; Millî Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, ASELSAN, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, MTA, Baykar, üniversiteler ve bilim merkezlerinin katkılarıyla gerçekleştirildi.  Organizasyonda millî gururumuz Atak helikopteri ve silahlı insansız hava aracımızı (SİHA) da ziyaretçiler görme imkânı buldu.

Festivali izlemeye gelen öğrencilerin yüzünden okunan mutluluk, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu tür etkinliklere ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdi. Özellikle Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleşen 7. Bilim Festivali’ne TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın katılması oldukça önemliydi. Konya Bilim Festivali’nin haberlerini yaygın basında görmek bir Konyalı olarak beni bir kez daha mutlu etti.

Konya Bilim Festivali başarılı organizasyonu ile TEKNOFEST’e rakip olacak gibi gözüküyor. İnşallah ilerleyen yıllarda her alanda öne çıkan Konya, bilim festivali ile de öne çıkacak. Türkiye’nin en eğlenceli, Anadolu’nun en büyük bilim festivali olan ve bu yıl yedincisi düzenlenen Konya Bilim Festivali’ni 150 bin kişinin ziyaret etmesi, etkinliğinin önemini ve büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medya hesaplarından festival ile ilgili yazdıklarını da yakından takip ettim. Bu yazılanlara özellikle anne ve babaların yaptığı yorumlar bu festivalin gün sayısının artırılması konusunda yoğunlaşıyordu. İnşallah önümüzdeki yıllarda Konya Bilim Festivali, Konya’nın markası olacak ve üzerine koyulacak yeniliklerle çıtayı daha da yükseltecek.

BEDESTEN ESNAFI PTT’DEN ŞİKÂYETÇİ

Aile büyüklerimin dükkânı Tarihî Konya Bedesteni’nde bulunduğu için sık sık Tarihî Konya Bedesteni’ne gitmekteyim. Bu aralar Bedesten esnafları PTT aracılığıyla kendilerine ulaştıracak olan belgelerin gelmediği konusunda şikâyetlerini dile getiriyorlar. Özellikle Bedesten esnafı bu konu ile ilgili birkaç defa girişimde bulunmasına rağmen sorun çözülmemiş. Konya’nın merkezinde ve ticaretin kalbi sayılan bir yerde böyle bir olayın yaşanması üzücü. Konu ile ilgili Tarihî Konya Bedesteni esnafları bir çözüm bekliyor. Ümit ediyoruz ki Konya PTT Baş Müdürlüğü bu konu ile yakından ilgilenir ve konu çözüme kavuşur.

Baki Selamlar…