Göl içerisindeki su ürünleri kaynaklarının yok olmasını önlemek, nesli tehlike altındaki türleri korumak ve ticari balıkçılığın geleceğini garanti altına almak amacıyla denetim mekanizmaları en üst seviyeye çıkarıldı.
Göl genelinde yürütülen geniş çaplı operasyonun operasyonel ayağında, devletin ilgili tüm kontrol mekanizmaları aktif olarak sahada yer alıyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver önderliğinde kurulan uzman su ürünleri kontrol personeli, adeta bölgede kuş uçurtmuyor. Ekipler, sabahın erken saatlerinde göle açılan balıkçı teknelerinden başlayarak, Beyşehir Gölü kıyısında konuşlandırılan ve avlanan ürünlerin ilk tartım merkezleri olan balık alım kantarlarında milimetrik ölçümler gerçekleştiriyor.

TÜRLERE GÖRE SANTİM SINIRI: O BALIKLARI AVLAMAK DA SATMAK DA KESİNLİKLE YASAK
Yürütülen denetimlerin en kritik ve taviz verilmez noktasını ise balıkların avlanma boyları oluşturuyor. Balıkların en az bir kez üremesine fırsat tanınması amacıyla konulan yasal boy sınırları, göldeki türlerin devamlılığı için hayati bir bariyer görevi görüyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan resmi uyarıda, gölün simgesi sayılan sazan balığında 40 santimetre sınırına dikkat çekildi. Bunun yanı sıra sudak balığında 26 santimetre, kadife sazanında 26 santimetre ve tatlı su kefalinde ise 20 santimetrenin altındaki balıkların gölden çıkarılması, nakledilmesi ve ticarete konu edilmesi tamamen yasaklanmış durumda.




